Rovaniemen kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa evakkotiloissa Viirinkankaalla

Väliaikaisissa tiloissa ollaan niin kauan, kuin Rovaniemen kaupungintalon remontti kestää.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupunginvaltuuston kokous Keltakankaalla
Kaupunginvaltuuston kokoukset pidetään matkailuinstituutin auditoriossa. Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa evakkotiloissa, matkailuinstituutissa Viirinkankaalla. Valtuuston puheenjohtajan Heikki Autton mukaan kaupunginvaltuusto on siirtynyt käyttämään sähköistä kokousjärjestelmää, minkä vuoksi evakkotiloihin ei ole tarvinnut rakentaa mitään kokoustekniikkaa.

Rovaniemen lautakuntien ja kaupunginhallituksen kokouksia on jo elokuusta lähtien pidetty matkailuinstituutissa. Kaupunginhallitukselle on rakennettu tilat yhteen luokkahuoneeseen.

Matkailuinstituutti toimii muutoinkin väistötilana. Siellä ovat evakossa myös Ylikylän koulu ja kaupungin sivistyspalvelut.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto kehuu sähköistä kokousjärjestelmää. Valtuusto pystyy nyt kokoontumaan periaatteessa missä vain, kun järjestelmä on käytettävissä kunkin valtuutetun omalla tietokoneella. Puheenvuorojen pyytäminen, äänestyskannat ynnä muu hoituu järjestelmän kautta, joka samalla taltioi kokouksen etenemisen, mikä helpottaa myös pöytäkirjan tekemistä.

Rovaniemen kaupungintalon remontti on vasta valmistelu ja suunnitteluvaiheessa. Autton mukaan kalliiksi tuleva peruskorjaus kannattaa, kun kaikki kaupunkikonsernin toiminnot keskitetään tulevaisuudessa kaupungintalolle.