Sami Kuronen Eeva-lehden päätöksestä pistää Suomen seksikkäin mies -äänestys tauolle: Ymmärrän – itse en kokenut kiusalliseksi

Juontaja Sami Kuronen valittiin kesällä 2018 Eeva-lehden Suomen seksikkäimmäksi mieheksi. Tänä vuonna Eeva-lehti päätti laittaa äänestyksen jäihin.

Puoli seitsemän
Sami Kuronen kommentoi Eeva-lehden päätöstä lopettaa seksikkäin mies -äänestys
Sami Kuronen kommentoi Eeva-lehden päätöstä lopettaa seksikkäin mies -äänestys

Radio- ja tv-juontaja Sami Kuronen on juhlistanut tänä syksynä 30-vuotista radiouraansa. Kuronen aloitti paikallisradiossa Uudessakaupungissa juontajan pestissä jo 15-vuotiaana.

– Onhan se aika hurjaa ajatella, että selkeästi yli puolet elämästä on mennyt radiostudiossa.

Radiohommat veivät nuoren Kurosen mukanaan niin, että koulu sai jäädä lukion toisella luokalla.

– Kyllä me siitä isän kanssa vähän väännettiin, mutta jälkeenpäin isäkin on myöntänyt, että oikea oli pojan valinta.

Tällä hetkellä miestä on pitänyt kiireisenä tv-ohjelmien kuvaukset. Toisenlaiset teiniäidit palaa ruutuun taas keväällä. Nuorimmat ohjelman äideistä ovat vasta 15–16 -vuotiaita.

– Se on iso elämänmuutos kenelle tahansa, mutta varsinkin noin nuorelle. Sitä on kyllä ollut hieno seurata vierestä.

Eeva: Seksikkäin mies -niminen äänestys ei ole tätä päivää

Sami Kuronen on myös vallitseva Suomen seksikkäin mies. Eeva-lehti on järjestänyt äänestyksen joka vuosi kesästä 1995 lähtien. Tänä kesänä äänestystä ei ole järjestetty.

Eeva-lehdestä kerrottiin Puoli seitsemän -ohjelman toimitukselle, että jo lähes instituutioksi muodustunut kilpailu on nyt tuumaustauolla.

– Pohdimme asiaa tarkoin ja tulimme siihen tulokseen, että metoo-kampanjan ajassa Seksikkäin mies -niminen kilpailu särähtää. Pohdimme myös sitä vaihtoehtoa, että olisimme lanseeranneet kilpailun toisella nimellä, koska kysymys on lopulta sympaattisimmasta ja jollain tavoin ajassa mukana olevasta ja keskustelua herättävästä miehestä, Eeva-lehden päätoimittaja Riitta Nykänen kommentoi.

– Katsomme mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Kilpailu on ollut aina todella suosittu, ja lukijat ovat siitä pitäneet. Äänestys on saanut huomiota jopa kansainvälisessä mediassa vuosien varrella, Nykänen jatkaa.

Kuronen sanoo ymmärtävänsä päätöksen, mutta ei itse kokenut saamaansa titteliä kiusalliseksi.

– Kyllä minä ymmärrän, mitä he poisvedolla ajavat takaa ja näiden asioiden kanssa kannattaa ollakin varovainen. Ja kyllähän tuollainen otsikko helposti lähtee ulkonäköasioista vaikka seksikkyys ainakin minun mielestä on paljon muuta kuin ulkonäkö ja toivon, että tässä minunkin tapauksessa se (titteli) kumpuaa jostain muusta, Kuronen sanoo..

– En minä tuosta nyt ole mieltäni pahoittanut, Kuronen nauraa.