Rantakylän yhtenäiskoulun kivikoulua korjataan miljoonalla – osa tiloista poistetaan käytöstä

Kivikoulun kellaritiloja poistetaan käytöstä, jotta ne eivät aiheuttaisi myöhemmin ongelmia.

sisäilmaongelmat
Läheltä
Yle

Mikkelissä Rantakylän yhtenäiskoulun niin sanotun kivikoulun kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmaa korjataan remontilla.

Suunnitelmissa on remontoida kellarissa sijaitseva teknisen käsityön tila ja varasto. Muut kellarin tilat aiotaan poistaa pääosin käytöstä, jotta ne eivät aiheuttaisi tulevaisuudessa ongelmia.

Kivikoulun kellarissa muun muassa uusitaan vedenpoistojärjestelmä ja salaojat. Lisäksi koulun ylempien kerrosten puutteet korjataan.

Kellariin ei rakenneta puku- ja pesuhuonetiloja, vaikka koulun henkilökunta tarvitsee sosiaalitilat.

Remontin kustannusarvio on miljoona euroa.

Mikkelin kaupunginhallitus päätti korjaussuunnitelmasta maanantain kokouksessaan kolmen vaihtoehdon välillä. Kokouksessa Jarno Strengell (sd.) esitti, että päätös korjauksen ja uudelleen rakentamisen välillä tehtäisiin ensi vuoden talousarvion yhteydessä tarkempien kustannuslaskelmien jälkeen.

Strengellin esitys ei saanut kannatusta, joten se raukesi.

Vaihtoehtona oli, että koko kivikoulu olisi purettu ja korvattu uudisrakennuksella. Kustannukset olisivat olleet 5–6 miljoonaa euroa. Toisessa, noin kahden miljoonan euron vaihtoehdossa tarvittavien purkutöiden jälkeen olisi teknisen käsityön opetustiloille rakennettu uudisrakennus.

Rantakylän yhtenäiskoulussa on yli 700 oppilasta, ja koulu on rakennettu 700 oppilaalle. Kivikoulu on rakennettu 1950-luvulla, eikä sitä remontoitu edellisessä peruskorjauksessa.

Lue myös:

Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun kivikoulussa havaittu kosteusvaurioita