Kaaos Naritan kansainvälisellä lentoasemalla Japanissa – lähes 17 000 joutui viettämään yönsä asemalla taifuuni Faxain takia

Tuntikausiksi kentälle jämähtänyt Englannin rugbyjoukkue kulutti aikaansa pelaamalla krikettiä.

Japani
Myös Hanedan lentoasemalla kulkevia lentoja peruttiin taifuunin takia.
Lentoja peruttiin taifuunin takia myös Hanedan lentoasemalla.Kimimasa Mayama / EPA

Arviolta 17 000 matkustajaa jäi yön yli jumiin Naritan kansainväliselle lentoasemalle Japanissa lähellä pääkaupunki Tokiota, viranomaiset vahvistivat tiistaina. Voimakas taifuuni Faxai rantautui pääkaupunki Tokioon alkuviikosta.

Tuulet puhalsivat pahimmillaan noin 58 metriä sekunnissa. Kovat tuulet ja rankkasateet aiheuttivat laajalti sekasortoa matkustajaliikenteeseen.

Yli 100 lentoa jouduttiin perumaan. Raide- ja tieliikenneyhteydet lentoasemalle kärsivät taifuunin kourissa niin pahoin, että suurella osalla lentoaseman matkustajista ei ollut keinoa päästä lentoasemalta pois.

Lentoasemalla yön viettänyt Kelle Freel kertoo, että tilannetietoa oli saatavilla niukalti ja että vesi- ja ruokajonot matelivat tuntikausia.

Narita-lentoasema sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Tokiosta itään.

Lentoaseman edustaja Kei Miyahara kertoo uutistoimisto AFP:lle, että kaikkiaan 16 900 matkustajaa jäi jumiin lentoasemalle maanantain ja tiistain väliseksi yöksi.

– Matkustajat ovat nyt aloittaneet kotimatkansa tai matkustamisen seuraavaan kohteeseen, sillä bussi- ja junayhteydet on nyt saatu toimimaan, Miyahara sanoi varhain tiistaina paikallista aikaa.

Krikettipeli parkkipaikalla

Lentokentällä oli jumissa myös joitain myöhemmin tässä kuussa Japanissa järjestettäviin rugbyn maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuvia joukkueita.

Kisojen edustajan mukaan Australian joukkueen saapuminen viivästyi ja Englannin joukkue jäi tuntikausiksi jumiin lentoasemalle. He ratkaisivat mottitilanteen perienglantilaiseen tapaan pelaamalla aseman parkkipaikalla krikettiä.

Tuhansia makuupusseja, keksipaketteja ja vesipulloja matkustajille

Jumiin jääneille matkustajille jaettiin 2000 pulloa vettä, 19 000 keksipussia ja noin 18 000 makuupussia, lentoasemalta kerrotaan.

– Välitimme tietoa englanniksi ja japaniksi digitaalisilla näytöillä ja teimme kuulutuksia näiden kielien lisäksi myös kiinaksi ja koreaksi, kertoo Miyahara.

Tästä huolimatta matkustajat ovat kertoneet turhautuneensa niukkaan tiedonsaantiin. Myös lentoasemalta pois kulkeviin takseihin on ollut erittäin pitkiä jonoja.

Lue myös:

Taifuuni Faxai iski Tokion alueelle – ainakin 30 loukkaantunut, lähes miljoona kotitaloutta ilman sähköä

Lähteet: AFP