1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kempele

Kempele ja Destia vääntävät kättä Linnakankaan louhosalueen hinnasta

Hinta on nyt maaoikeuden käsiteltävänä.

Kempele
Laivakankaan louhos
Tällä hetkellä louhoksessa tehdään pohjatöitä.Timo Nykyri / Yle

Kempeleen kunta vaatii, että maaoikeus hylkää kaikki Destia Oy:n vaatimukset Linnakankaan louhosalueeseen liittyen. Kunta vaatii myös, että maaoikeus velvoittaa Destian korvaamaan Kempeleen oikeudenkäyntikulut maaoikeudessa. Kempeleen kunnanhallitus päätti maaoikeudelle antamasta vastineesta maanantain kokouksessaan.

Louhosalueen aiemmin omistanut Destia on haastanut kunnan maaoikeuteen maa-alueen hinnasta syntyneen erimielisyyden takia. Alueen luovutushinnaksi sovittiin alunperin vajaa puoli miljoonaa euroa, mutta se ei kelpaakaan Destialle.

Linnakankaan aluetta, eli kempeleläisittäin Zeniittiä, on suunniteltu virkistys- ja matkailualueeksi. Koko alue kattaa 70 hehtaaria, josta tuleva tekojärven alue on noin kahdeksan hehtaaria. Alueelle on tulossa esimerkiksi ympärivuotinen aktiviteettipuisto.

Maisemointityöt alueella ovat jo alkaneet louhoksen pohjatöillä ja seuraavaksi tehdään uimaranta. Vesi nousee järveen parissa vuodessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi