Jasper Pääkkönen suunnittelee luontomatkailukeskusta Inarijärven rantaan

Jasper Pääkkönen ja sijoitusyhtiö Korpi Capital ovat solmineet esisopimuksen maan vuokraamisesta Inarin Nanguniemestä.

matkailu
Jasper Pääkkönen
Jasper Pääkkönen on jo vuosia haaveillut Lapin matkailun kehittämisestä.D. Bedrosian / AOP

InariNäyttelijä Jasper Pääkkönen ja sijoitusyhtiö Korpi Capital ovat solmineet esisopimuksen Metsähallituksen kanssa maan vuokraamisesta Inarin Nanguniemestä. Tarkoituksena on rakentaa alueelle kansainvälisen luokan luontomatkailukohde, jossa panostetaan Inarijärven luontoon, suomalaiseen saunaan ja arkkitehtuuriin.

– Olen vuosia haaveillut Lapin matkailun kehittämisestä, nimenomaan poikkeukselliset laatustandardit omaavan hankkeen kautta. Lapin matkailun tulee rakentua vastuullisuuden, luontoarvojen ja kestävyyden varaan. Lappiin saapuva maksukykyinen matkailija hakee reissultaan etenkin hiljaisuuden ja luonnon rauhaan liittyviä elämyksiä, Jasper Pääkkönen kertoo hankkeen tiedotteessa.

Nanguniemen matkailuhankkeella ei ole vielä sopimusta hotellioperaattorin kanssa. Pääkkösen mukaan hotellioperaattori ja muut yhteistyökumppanit valitaan niin, että kaikki sitoutuvat kunnioittamaan luontoa.

– (Helsinkiläisen sauna-ravintolan) Löylyn myötä ajatukseni ympäristöystävällisen, luontoa kunnioittavan arkkitehtuurin vetovoimasta ovat vahvistuneet entisestään. Hankkeemme koko ydin on sulauttaa rakennukset osaksi Nanguniemen luontoa. Vaativan laatutason matkailija ei etsi Lapista kiiltävää pintaa, vaan puhdasta, rauhallista luontoelämystä, Pääkkönen sanoo.

Nanguniemeen kaavoitetaan parhaillaan rakennuspaikkoja hotellille, ravintolalle ja mökeille. Nanguniemen kaavassa on rakennusoikeutta 10 000 kerrosneliömetriä. Alueella on tällä hetkellä Nanguniemen venesatama.

Korpi Capital Oy on suomalainen kiinteistöalan sijoitusyhtiö.

Lue lisää

Isoa matkailukeskittymää suunnitellaan Inarijärven rannalle – Nanguniemeen kaavaillaan hotellia ja mökkejä

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus