Energiayhtiöt kaavailevat yhteistä sähkönmyyntiä – suunnitelmat Kilpailu- ja kuluttajaviraston tarkasteluun

Sähkönmyynnin ja asiakaspalvelun yhteisyritykset aloittaisivat toimintansa huhtikuussa 2020.

Sähkökaupan ja asiakaspalvelun nykyinen henkilöstö uuteen yhtiöön. Kuva: Sini Ojanperä / Yle

Kymmenen energiayhtiötä eri puolilla maata aikoo yhdistää voimansa sähkönmyynnissä. Energiayhtiöt ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.

Mukana yhteisessä sähkönmyyntiyhtiössä ovat Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia, Vantaan Energia sekä Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia oy.

Yhteisyritysten perustaminen menee seuraavaksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston tarkasteluun. Energiayhtiöt toivovat kilpailuviranomaisilta hyväksyntää suunnitelmille tämän vuoden lopulla.

Uusien sähkönmyynti- ja asiakaspalveluyhtiöiden on määrä aloittaa toimintansa huhtikuun 2020 alussa. Toimintojen yhdistämisellä energiayhtiöt tavoittelevat kilpailukykynsä kohentamista.

Yhtiöiden nykyisiin asiakassuhteisiin muutos ei vaikuta, vaan sähkön myyntisopimukset pysyvät voimassa entisillä ehdoilla uudessa yhtiössä. Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä 110 henkilöä.