1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Anjalan paperitehtaalla – aikoo lomauttaa tehtaan kaikki 300 työntekijää

Kouvolassa sijaitsevan tehtaan henkilöstö lomautettaisiin enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Anjalan paperitehdas. Kuva: Stora Enso

Stora Enso aloittaa yhteistoimintaneuvottelut mahdollisista lomautuksista Anjalan paperitehtaalla Kouvolassa.

Yt-neuvottelujen piiriin kuuluu Stora Enson Anjalan paperitehtaan henkilöstö, eli yhteensä noin 300 henkeä. Henkilöstö lomautettaisiin tarvittaessa enintään 90 päivän ajaksi.

Suunnitelman mukaan lomautustarve ajoittuisi lokakuun lopun 2019 ja toukokuun lopun 2020 väliselle ajanjaksolle. Lomautukset on suunniteltu toteutettaviksi useammassa jaksossa.

Mahdollisten lomautusten perusteina ovat markkinatilanteen heikentyminen ja epävarmuus paperin kysynnän kehittymisessä, sekä tästä aiheutuva mahdollinen tarve määräaikaisiin seisokkeihin tuotantolinjoilla. Suunnitelluilla lomautuksilla pyritään kustannussäästöihin.

Kutsu yt-neuvotteluihin annettiin tänään tiistaina, ja neuvottelut alkavat 23.9.2019. Niiden arvioitu kesto on kaksi viikkoa.

Keväällä yt-neuvottelut käytiin naapuritehtaalla

Stora Enson Anjalankosken tehtaat käsittävät kaksi tehdasta, Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan, jossa yhtiö järjesti yt-neuvottelut tänä keväänä.

Neuvottelut koskivat tehtaan koko henkilöstöä, eli noin 180 työntekijää. Yt-neuvottelujen tuloksena yhtiö voi tarvittaessa lomauttaa Kouvolassa sijaitsevan tehtaan henkilöstöä korkeintaan 90 päiväksi loppuvuoden aikana.

Kevään yt-neuvotteluihin päädyttiin, koska Inkeroisissa valmistettavien taivekartonkien kysyntä on heikentynyt, ja samaan aikaan tärkeiden raaka-aineiden hinnat ovat korkeat.