Kaiva esiin sateenvarjo, kumpparit ja villapaita: Hurrikaanien rippeet tuovat sateita ja navakkaa tuulta Suomeen loppuviikosta – hyvästi kesä

Matalapaineeksi heikentynyt Dorian tuo torstaina Etelä-Suomeen hajanaisia sateita ja tuulta, joka voi yltää puuskissa jopa 20 metriin sekunnissa.

Sateinen sää
Hurrikaanien jäänteet saapuvat loppuviikolla Suomeen
Hurrikaanien jäänteet saapuvat loppuviikolla Suomeen

Tiistaina voi vielä muistella mennyttä kesää auringonpaisteessa, mutta sen jälkeen sää muuttuu ajankohtaan sopivasti syksyiseksi, jopa koleaksi, sanoo Ylen meteorologi Anniina Valtonen.

Suomen yli pyyhkii loppuviikon aikana kolme matalapainetta, jotka tuovat mukanaan sateita ja tuulta. Lämpötilakin laskee syksyisiin lukemiin.

Keskiviikkona maan länsiosassa on luvassa sadetta ja navakkaa tuulta. Etelä-Suomessa lämpöä on noin 15 astetta. Pohjoisessa voi olla vielä paikoin jopa yli 20 astetta, Valtonen kertoo.

Bahamalla hurjaa tuhoa aiheuttaneen Dorian-hurrikaanin rippeet tuovat torstaina Etelä-Suomeen hajanaisia sateita ja tuulta, joka voi yltää puuskissa jopa 20 metriin sekunnissa. Lämpötila on 10:n ja 17 asteen välillä.

Hitaasti pohjoisella Atlantilla itään liikkuva Dorian on heikentynyt matalapaineeksi, ja se on parhaillaan Brittein saarten länsipuolella.

Perjantaina sadetta ja tuulta Suomeen tuo Yhdysvalloissa Gabrielleksi nimetty matalapaine, joka riehui aiemmin Atlantilla trooppisena myrskynä.

– Sateenvarjo, kumpparit ja villapaita kannattaa nyt viimeistään kaivaa esille, Anniina Valtonen sanoo.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.