Hyppää sisältöön

Robotista pelastus kotiin yksin jäävälle lemmikille? – Sylkee makupaloja ja juoksuttaa pitkin huushollia

Berliinin teknologiamessuilla esiteltiin koirille ja kissoille suunniteltua robottia, joka pitää seuraa, kun kotiväki on poissa.

Varramin mainosvideo esittelee yksinäisen lemmikin seuraksi suunniteltua robottia
Varramin mainosvideo esittelee yksinäisen lemmikin seuraksi suunniteltua robottia

Robotin nimi, Varram Pet Fitness viittaa siihen, että sen tarkoitus on pitää kotiin jäävä lemmikki aktiivisena ja "fittinä" eli hyvässä kunnossa. Ja pitää lisäksi seuraa.

Valmistajan edustaja Ji-Yang Lee avaa robotin sielunelämää näin:

– Sen päätarkoitus on viihdyttää lemmikkiä, jotta sillä ei olisi tylsää ollessaan yksin. Robotti aktivoi lemmikkiä liikkumaan ja antaa pieniä makupaloja niin, että eläin myös tulee ruokittua.

Eikä siinä vielä kaikki. Laitteeseen kuuluvan kännykkäsovelluksen avulla voi seurailla, miten paljon koira tai kissa liikkuu päivän aikana.

Makupaloilla rakennetaan kiintymyssuhdetta koneeseen

Aivan kuten ihmiset, lemmikkieläimetkään eivät suhtaudu robotteihin ilman epäluuloja.

Valmistaja onkin kehittänyt robottiin ovelan ominaisuuden, jolla lemmikki yritetään saada tykkäämään robotista.

– Aluksi eläimet ovat erittäin hermostuneita, koska ne eivät oikein tiedä mitä tehdä robotin kanssa. Mutta aloittaja-asetuksilla se liikkuu hitaasti ja tekee vain pieniä liikkeitä, jotta eläin voi tottua siihen. Lisäksi robotti voi myös sylkeä välipaloja, joihin lemmikki voi keskittyä ja rakentaa siihen yhteyttä.

Varram on jo tullut myyntiin Etelä-Koreassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Reutersin haastattelusta ei käy ilmi, onko valmistajalla suunnitteilla myös ominaisuus, jonka avulla robotti käyttäisi lemmikkiä tarpeillaan.

.
.