1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hyönteisruoka

Porilaisille koululaisille hyönteisruokaa

Tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja hyönteisruokia kohtaan.

Kuva: Maria Lång / Yle

Porin kaupunki on ottanut tavoitteekseen vähentää hyönteisruokaa kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja.

Kaupunki tarjoaa koululaisille hyönteisruokaa 24.9. Hyönteismakaronilaatikkoa on tarjolla Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksessa.

Ruoan maistaminen on vapaaehtoista. Vaihtoehtona on myös liha- ja kasvisruokaa.

– Onnistuessaan hyönteisruokapäivä voi opettaa nuoria esimerkiksi ruoan kestävästä kehityksestä, Porin palveluliikelaitoksen johtaja Marjukka Palin sanoo.

Hyönteisruokapäivän järjestäjänä on Porin kaupungin lisäksi Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, jossa kehitetään hyönteisruokatuotteita.

Palin sanoo, että jos hyönteisruoka otetaan hyvin vastaan, jatkossa kouluissa voisi olla hyönteisruokapäivä kerran kuukaudessa. Vielä tällä hetkellä hyönteisruoka on noin puolet kalliimpaa kuin perinteinen kouluruoka.

Oppilaiden lisäksi hyönteisruoan pariin pääsevät porilaiset poliitikot. Heille on seuraavassa kokouksessa 23.9. tarjolla hyönteisruokaa.

Lue lisää:

Sirkkojen kasvatus ihmisten ruuaksi on vähentynyt alkuinnostuksen jälkeen – nostetta haetaan reseptikehittelyllä

Sirkkafarmin perustanut maajussi joutui ennakkoluuloisen pilkan kohteeksi – "Buumi ei ole hiipumassa, koska se ei ole edes alkanut vielä"

Hyönteisruoka ilmestyi kauppoihin mutta suomalaiset pärjäisivät toistaiseksi ilmankin, sanoo biologi – "Hyönteiset ovat herkkua, kun ne on survottu chili-suklaakastikkeeseen"