Nälkämaan markkinat vaihtaa nimeä negatiivisen palautteen takia: "Osa kainuulaisista on kokenut, että se on jollakin tavalla halventava"

Nimen piti nostaa Kainuuta esille kunnioittavalla tavalla, mutta ajatus ei toiminut toivotulla tavalla.

markkinat
Kajaani Nälkämaan markkinat syksy 2018
Nälkämaan markkinoilla on käynyt parina viime vuonna yli 14 000 kävijää. Arkistokuva.Osmo Rimpiläinen / KAO yritysamis

Seppälän perinteikkäät maalaismarkkinat järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa Nälkämaan markkinat -nimellä. Kainuun ammattiopiston koulutuspäällikkö Renne Sänisalmen mukaan nimestä luovutaan, koska siitä on tullut jatkuvasti negatiivista palautetta.

– Muutama vuosi sitten tehty nimenmuutos ei uponnut ihmisiin toivotulla tavalla. Nimeä on pidetty huonona ja osa kainuulaisista on kokenut, että se on jollakin tavalla halventava eikä kuvasta enää nykytilannetta, Sänisalmi kertoo.

Nimen taustalla oli historiallinen lähtökohta: Kainuun ensimmäinen ammatillinen koulu oli Seppälässä, missä opetettiin maanviljelyn taitoja nälkävuosien välttämiseksi. Toisekseen Nälkämaan laulun ensiesitys oli nimenomaan Seppälässä.

– Tarkoituksena oli nostaa Kainuuta hyvällä tavalla esille. Lähtökohtana on ollut nälkämaa, mistä olemme nousseet todella monella sektorilla valtakunnan kärkeen. Se oli meidän pointti, mutta se ymmärrettiin täysin väärinpäin, Sänisalmi sanoo.

Uutta nimeä maalaismarkkinoille ei ole vielä päätetty. Perinteiset maalaismarkkinat järjestetään 29. kerran 13.-14. syyskuuta Kainuun ammattiopiston Seppälän koulutilalla (siirryt toiseen palveluun) Kajaanissa.

– Parina viime vuonna kävijöitä on ollut yli 14 000, mikä on oppilaitosympäristössä valtava määrä. Markkinoilla on vahva maalaismainen teema, mutta tapahtumassa on mukana koko monialainen ammattiopisto, Sänisalmi kertoo.

Nimenmuutoksesta kertoi ensimmäisenä Koti-Kajaani (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!