Kokkolan kaupunginhallitus tyrmäsi morsiussaarelaisten valituksen tonttikiistassa

Hallinto-oikeuteen valittaneiden mielestä päätös Morsiusaaren tonttien hinnoittelusta oli kohtuuton ja loukkasi kuntalaisten yhdenvertaisuutta.

Tonttiriidat
Morsiussaari ilmasta kuvattuna.
Kalle Niskala / Yle

Kokkolassa kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti Morsiussaaren tonttikiistasta hallinto-oikeudelle annettavan lausunnon. Kaupunki pitää morsiussaarelaisten valitusta aiheettomana. Kaupunki myy aiemmin huvilakäytössä olleet tontit, hinta ja myyntiehdot synnyttivät viime vuosien näkyvimmän poliittisen kiistan Kokkolassa.

Valittajien mielestä päätös on kohtuuton, yllätyksellinen ja loukkaa kuntalaisten yhdenvertaisuutta.

Virkamiesten lausuntoluonnoksessa muistutetaan, että vuokrasopimukset ovat olleet määräaikaisia eikä asian pitäisi olla yllätys. Lausunto myös kiistää, etteikö asianosaisia olisi kuultu tai että kyse olisi lunastuspakosta. Näin kaupunki katsoo, että valtuuston päätös on lainmukainen.

Kokkolan Morsiussaaren pitkä tonttikiista päätökseen: myyntihinta pysyy 65 eurossa, vuokrasopimuksiin suurimmat viilaukset

Uniikin huvila-alueen vuokralaiset kovan paikan edessä Kokkolassa: osta tontti tai tyydy lunastushintaan – "Miksi täältä halutaan kääriä näin isot voitot?"

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus