Herätys: Eläinsuojelurikoksia etenkin pienillä nautatiloilla, virolaisilta pyyhkeitä Haavistolle, Trump valmis tapaamaan Iranin presidentin

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
lehmä
Ismo Pekkarinen / AOP

Yle tutki: Eläinsuojelurikoksia tapahtuu etenkin pienillä nautatiloilla

Vaikka navetasta löytyisi kuolleita nautoja elävien seasta ja elävät olisivat hukkumaisillaan lantaan, teoista voi Suomessa päästä sakoilla. Yle kävi läpi kaikki tuotantotiloja koskevat vuoden 2018 eläinsuojelurikostuomiot. Niiden määrät ja ankaruus vaihtelivat eri puolilla maata.

Virolaispoliitikoilta pyyhkeitä Haaviston Venäjä-kommentille

Pekka Haavisto
Pekka HaavistoAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Virolaiset poliitikot arvostelevat Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston Venäjä-lausuntoa. Viron nykyinen ja entinen ulkoministeri sanovat Ylen haastattelussa, että Venäjän kumppaniksi ei pidä ryhtyä ennen kuin maa lopettaa sotatoimensa Ukrainassa. Viime viikolla Haavisto sanoi The Financial Times -lehden haastattelussa, että Europan unionin pitäisi parantaa Venäjä-suhteitaan.

Trump on valmis tapaamaan Iranin presidentin Boltonin potkujen jälkeen

John Bolton
John BoltonSergei Gapon / Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on valmis tapaamaan Iranin presidentti Hassan Rouhanin. Yhdysvaltain hallinnon lähteet vahvistivat asian sen jälkeen, kun Trump oli erottanut turvallisuusneuvonantajansa John Boltonin. Bolton vastusti Trumpin ja Rouhanin tapaamista, mikä uutistoimistojen tietojen mukaan oli viimeinen niitti hänen uralleen Valkoisessa talossa. Trumpin hallinnon mukaan Boltonin potkut eivät kuitenkaan tarkoita, että toimintatavat Irania kohtaan olisivat muuttumassa.

Puuskittaista tuulta ja sateita

Keskiviikkoiltapäivän sää
Kerttu Kotakorpi / Yle

Keskiviikkona puhaltaa maan eteläsossa puuskainen tuuli ja sateita leviää jo aamusta. Maan itäosissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa on lämmintä, mutta ukkoskuurot ovat mahdollisia.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.