Gazasta ammuttiin kaksi rakettia eteläiseen Israeliin – pääministeri Netanjahu joutui jättämään vaalitilaisuuden kesken

Eteläisessä Israelissa annettiin hälytys raketti-iskusta Ashdodin ja Askalonin kaupungeissa.

Benjamin Netanjahu
Iron Dome -ohjusjärjestelmiä.
Israelin Iron Dome -ohjustorjuntajärjestelmä torjui kaksi Gazasta ammuttua rakettia tiistai-iltana. Arkistokuva.Abir Sultan / EPA

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu saatettiin tiistai-iltana kiireisesti pois Likud-puolueen vaalitilaisuudesta Ashdodissa, eteläisessä Israelissa, tiedotusvälineet Israelissa kertovat.

Netanjahun henkivartijat saattoivat puhetta pitäneen pääministerin pois, kun rakettihyökkäyksestä varoittavat sireenit alkoivat soida Ashdodissa kesken vaalitilaisuuden.

Israelin armeija kertoi tiedotteessaan, että Gazasta oli ammuttu kaksi rakettia Israelin puolelle. Molemmat raketit oli kuitenkin ammuttu alas Israelin Iron Dome -ohjuspuolustusjärjestelmän avulla, armeija kertoo.

Netanjahu palasi takaisin vaalitilaisuuden lavalle sen jälkeen, kun vaaratilanne oli ohi. Ashdodin lisäksi varoitussireenit olivat soineet myös Askalonin kaupungissa.

Aikaisemmin tiistaina pääministeri Netanjahu oli ilmoittanut, että jos hänen puolueensa voittaa viikon kuluttua järjestettävät Israelin parlamenttivaalit, hän liittää Jordanjoen laakson Israelin valtioon. Jokilaakso kattaa jopa yli neljänneksen Länsirannan alueesta.

Netanjahun ilmoitus oli herättänyt tiistai-iltana voimakasta kritiikkiä palestiinalaisten hallinnossa.

Aiheesta lisää:

Netanjahu: Jos voitan vaalit, Jordanjoen laakso liitetään Israeliin

Israelin pääministeri tyrmää Yhdysvaltain ja Iranin suhteiden liennytysyrityksen: "Ei ole neuvottelujen aika"

Israelin ja Libanonin rajalla tulitusta– Hizbollah ampui ohjuksia, Israelin armeija vastasi tuleen

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus