Seinäjoen lentokenttä jäi ilman valtionavustusta

Lentokenttää hoitava Seinäjoen lentoasema Oy on aiempina vuosina saanut valtiolta tukea.

Seinäjoen lentoasema
Seinäjoen lentoasema
Seinäjoen lentoasema.Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen lentokenttä jäi ilman valtionavustusta. Liikenne- ja viestintäministeriö myönsi lentopaikka-avustukset tiistaina Lappeenrantaan, Sodankylään ja Pyhtäälle. Avustusta jaettiin miljoona euroa.

Seinäjoen lentoasema oli hakenut avustusta yhteensä hieman yli 400 000 euroa. Ministeriö toteaa hylkäysperusteissaan, että kentän toimintaa viime vuodet hoitanut Seinäjoen lentoasema Oy on saanut kolmena vuotena tukea. Tätä ennen myös Rengonharju-säätiö on saanut kentän toimintaan tukea.

Asemasta esitettyjen suunnitelmien mukaan kentän olisi pitänyt olla itsekannattava vuoteen 2020 mennessä. Aseman taloustilanne ei kuitenkaan ole merkittävästi muuttunut vaan tuen tarve vaikuttaisi olevan yhtä iso kuin aiemmin, todetaan ministeriön lausunnossa. Ministeriön mukaan lentopaikka-avustus on kuitenkin väliaikainen tuki eikä se saisi olla pysyvä osa rahoitusta.

Seinäjoen lentoasemalla ollaan pettyneitä avustuksen lakkauttamiseen.Valtiontuki on iso osa aseman vuotuista budjettia. Viimeiset vuodet valtion tukisumma on ollut 150 000 euroa vuodessa. Tuen loppumisen vaikutuksia jatkossa ei vielä lentoasemalla tiedetä.

– Toistaiseksi jatkamme normaalisti, emme tiedä vielä miten summan merkitys vaikuttaa käytännössä. Meillä on hyvä lentoasema ja lentoja on tulossa, lomalentojakin on suunnitteilla keväälle, sanoo Seinäjoen lentoaseman päällikkö Rauli Lukkarila.