1. yle.fi
  2. Uutiset

Lautakunta linjasi: Palomäen hyppyrimäet maan tasalle ja uusi monitoimihalli Kouvolan jäähallin yhteyteen

Kouvolassa aiotaan sulkea kaksi jäähallia ja keskittää jääurheilu Urheilupuistoon.

liikuntatilat
Kouvolan kaksi suurinta hyppytornia
Palomäen hyppyrimäet on todettu huonokuntoisiksi.Antti-Jussi Korhonen / Yle

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta kannattaa Palomäen hyppyrimäkien purkamista.

Hyppyrimäet ovat huonokuntoiset, ja niillä on ollut vähän käyttöä.

Lautakunta haluaisi myös sulkea kaksi jäähallia vuoteen 2026 mennessä ja keskittää jääurheilun Kouvolan jäähallin ympärille Urheilupuistoon.

Samalla jäähallin yhteyteen rakennettaisiin uusi nykyaikainen monitoimihalli, jonne tulisi lisää harjoitusjäätä sekä uusi uimahalli.

Kouvolan liikuntapaikkaselvitykseen ottaa seuraavaksi kantaa kaupunginhallitus, ja liikuntapaikoista päättää lopulta kaupunginvaltuusto.

Uimahallit vähenevät

Kouvolan uimahallien määrä vähenee jälleen ensi vuonna.

Kaupunki lopettaa ensi vuonna sopimuksen Korian uimahallin kanssa, joka sijaitsee Korian palvelukeskuksessa. Palvelukeskusta ylläpitää Elimäen Puustelli ry.

Urheilupuiston ja Kuusankosken uimahallit aiotaan sulkea sitten, kun uusi uimahalli valmistuisi vuonna 2026. Valkealan ja Inkeroisten uimahallien tulevaisuus ratkeaa korjausinvestointien yhteydessä vuoteen 2028 mennessä.

Kouvolassa on nykyisin viisi uimahallia. Haanojan uimahalli suljettiin kesäkuun alussa, koska se olisi tarvinnut remonttia.

Kouvolassa päätettiin viime vuonna puolittaa uimahallien määrä. Liikunta- ja kulttuurilautakunta hyväksyi tiistaina uimahallien sulkemisaikataulun.

Lue seuraavaksi