1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Kemijärvellä varusmiehille sattuneen liikenneonnettomuuden syy selvillä: "Tämä on normaali peräänajokolari" – syynä poro

Kaikki varusmiehet jäivät yön yli tarkkailtaviksi, mutta kukaan ei Puolustusvoimien mukaan loukkaantunut vakavasti.

tieliikenneonnettomuudet
kartta
Onnettomuus tapahtui maanantai-iltana.Hilppa Hyrkäs / Yle

Tiistaina Kemijärvellä sattuneen Puolustusvoimien Pasi-ajoneuvojen törmäyksen syyksi on varmistumassa jarrutus. Onnettomuudessa olleet varusmiehet matkustivat kotimaassa valmistetulla panssaroidulla pyörävetoisella miehistön kuljetusvaunulla.

– Vaunun takaosassa on turvavyölliset istumapenkit. Pasi-miehistönkuljetusajoneuvoa käytetään muun muassa rauhanturvatehtävissä ja kriisinhallinnassa. Se on kestänyt jopa miinan räjähdyksen, niin että miehistölle ei ole sattunut mitään, sanoi harjoituksen johtaja, eversti Jari Osmonen.

27 varusmiestä ja yksi henkilökunnan jäsen joutuivat maanantaina liikenneonnettomuuteen, kun Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo jarrutti tiellä olleen poron vuoksi. Takana kulkenut toinen Pasi-ajoneuvo törmäsi edellä jarruttaneen Pasin perään.

Kaikki varusmiehet jäivät yön yli tarkkailtaviksi, mutta kukaan ei Puolustusvoimien mukaan loukkaantunut vakavasti. Puolustusvoimista ei vielä aamulla osattu kertoa, milloin varusmiehet pääsevät sairaalasta.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Marko Ijäksen mukaan tämäntyyppisiä onnettomuuksia sattuu, kun joudutaan väistämään poroa.

– Tämä on normaali peräänajokolari, mutta onnettomuudessa osallisena oli ei-tyypillinen miehistönkuljetusajoneuvo.

Tutkinta yhteentörmäyksestä jatkuu edelleen.

Lue seuraavaksi