Ammattiliitto: Posti haluaa laskea jopa 9 000 työntekijän palkkoja – Työnantaja: "Kilpailukykyongelma on ratkaistava"

Postialan Unioni on valmis työtaisteluihin, jos työnantaja jatkaa vaatimuksia entistä laajemman joukon palkanalennuksista.

posti
nainen lajittelee paketteja
Postin työehdoista ja palkoista on kiistelty jo vuosia. Nyt palkanalennusta ajetaan lajittelijoille ja jakajille. Marja Väänänen / Yle

Postin yritys siirtää työntekijöitään halvemman työehtosopimuksen piiriin on jatkunut jo vuosia. Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että palkanalennukset koskisivat 8 000:a työntekijää. (siirryt toiseen palveluun)

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on laskenut, että kyse voi olla jopa 9 000 työntekijästä. Palkan alennukset koskisivat postin jakelua ja lajittelua sekä pakettien lajittelua.

Suurin osa, 7 000 työntekijää, työskentelee jakelussa. Lajittelussa on pari tuhatta työntekijää.

Liiton puheenjohtaja Heidi Nieminen muistuttaa, että palkanalennuksista on käyty vääntöä jo vuosia.

– Tämä ei ole mitenkään yllättävä tieto. Posti on hakenut palkanalennuksia käytännössä jo vuodesta 2011, Nieminen sanoo.

Edellisen kerran heikennyksiä ehdotettiin keväällä.

– Viime keväänä Posti ja työnantajia edustava Palvelualojen työnantajaliitto kutsuivat meidät neuvotteluihin, joissa ehdotettiin, että palkkakustannuksista pitäisi säästää 60 miljoonaa euroa.

Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) puheenjohtaja Heidi Nieminen.
Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) puheenjohtaja Heidi Nieminen.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Työnantaja: Ongelma ei poistu muilla keinoilla

Postia työsopimusneuvotteluissa edustava työnantajaliitto Palta vahvistaa, että tuhansien postilaisten työehtoihin haetaan muutoksia, joilla Postin kilpailuky voidaan turvata.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo Ylelle, että alalla on kaksi kilpailevaa työehtosopimusta, joista kustannustasoltaan edullisempi on Postin kilpailijoiden käytössä. Hän viittaa Medialiiton ja Teollisuusliiton väliseen sopimukseen, jonka piiriin Posti on ilmoitti aiemmin siirtävänsä noin 700 työntekijää.

Tällä hetkellä neuvotellaan niiden tuhansien postilaisten sopimuksesta, jotka edelleen ovat Paltan ja PAUn välisen – työnantajan mukaan ratkaisevasti kalliimman – työehtosopimuksen piirissä. Tähän sopimukseen työnantaja hakee nyt "kilpailukykyä parantavia" muutoksia.

Tuomas Aarto.
Paltan toimitusjohtaja Tuoma Aarto.Henrietta Hassinen / Yle

– Korostan sitä, että tähän kilpailukykyongelmaan pitää löytää ratkaisu. Se ei häviä yhtään mihinkään millään muilla keinoilla tai muilla puheilla, Aarto sanoo.

Aarto ei halua arvioida sitä, pyrkiikö Posti siirtämään myös nämä työntekijät toiseen tessiin, jos heidän nykyistä sopimustaan ei onnistuta työnantaja haluamalla tavalla muuttamaan.

Postipalveluissa työntekijöiden keskiansio on 2 100 euroa kuukaudessa.

Edellisellä kierroksella 2015 Posti ehdotti Niemisen mukaan työntekijöille säästöjä esimerkiksi yö- ja sunnuntaityölisien leikkauksilla. Taustalla vaani koko ajan myös uhka työntekijäiden siirtämisestä halvemman työehtosopimuksen piiriin.

Silloin kiistaa yritettiin sovitella valtakunnansovittelijan toimistossa. Sovittelijana toimi silloin Minna Helle, joka siirtyi myöhemmin Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi.

Postin kokoaikaiseksi muutettu henkilöstö keskimäärin 2014–2018
Seppo Suvela / Yle

Nyt neuvotellaan 10 000 työntekijän palkoista

Voimassa oleva työehtosopimus päättyy lokakuun lopussa. Puheenjohtaja Heidi Nieminen muistuttaa, että nyt on menossa työehtosopimusneuvottelut. Ne alkoivat maanantaina.

Työtaistelut eivät ole Niemisen mukaan poissuljettuja.

– Jos Posti pyrkii tällaisia palkanalennuspyrkimyksiä toteuttamaan näissä neuvotteluissa niin aivan varmasti ollaan työtaisteluissa. Aivan varmasti sen jälkeen lähtee myös tukilakkopyyntöjä, Nieminen sanoo.

Yhteensä neuvottelujen piirissä on noin 10 000 henkilöä.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo, että Postin toimintaympäristön murros on tosiasia, jota ei ainakaan työtaisteluilla korjata.

Palta tiedotti keskiviikkona, että säästöjä haetaan, koska Posti kilpailee 16 jakeluyhtiön kanssa. Kirjemäärien lasku vähentää Postin tuloja Paltan mukaan vuosittain noin 70 miljoonaa euroa.

Postin liiketulos ja osinko 2014–2018
Seppo Suvela / Yle

Rinne: Valtionyhtiöissä noudatettava asiallista henkilöstöpolitiikkaa

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on esiintynyt aktiivisena Postin palkkajupakassa. Hänen mukaansa hallituksessa menetysten mahdollisesta korvaamisesta postilaisille ei ole kuitenkaan suuremmin puhuttu.

– Ei hallituksessa ole keskusteltu näistä asioista juurikaan. Kysymys on siitä, että Posti, Postin johto ja Postin hallitus miettivät omistajaohjauksen kanssa näitä asioita, Rinne sanoi Kuntaliiton puolueitten puheenjohtajille järjestämän paneelin yhteydessä keskiviikkona.

Rinne ei kertonut, millaisista summista puhuttaisiin, jos hänen pohdintansa Postin tuottotavoitteiden tiputtamisesta toteutettaisiin.

– Olen sanonut, että olen miettinyt henkilökohtaisesti sitä, että voisiko tuottotavoitteita tiputtaa, jotta voisi turvata sen, että Postissa sekä kilpailukyky suhteessa kilpailijoihin että myöskin henkilöstön asema voidaan turvata.

Rinne sanoi, ettei hallituksen linja Postin tilanteen takia ole valtionyhtiöiden suhteen mitenkään muuttunut.

– Tämän hallituksen lähtökohta on se, että silloin, kun on sataprosenttisesti valtion omistamia yhtiöitä, niissä on tärkeää, että noudatetaan asianmukaista henkilöstöpolitiikkaa ylipäätään. Se tarkoittaa sitä, että jos on puutteita, joissa tarvitaan korjausliikkeitä, niitä tullaan tekemään, Rinne sanoi.

Juttua muutettu klo 14.08. Lisätty työnantajaliitto Paltan ja pääministeri Rinteen kommentit.