Vaajakosken ruuhkat jatkuvat tänään ja huomenna - "Ei mennyt ihan niin kuin sovittiin"

Vaajakoski, Jyväskylä
Naissaaren siltaremonti.
Siltaa pintaremontoitiin vuonna 2015. Seuraava remontti olisi huomattavasti suurempi, joten remontin ajoitusta selvitetään betonitutkimusten avulla.Jarkko Riikonen / Yle

Naiskosken sillan tarkastustyöt ovat tuoneet perjantairuuhkat keskelle viikkoa Vaajakoskella. Liikenne on ruuhkautunut pahoin eilisestä alkaen ja tilanne jatkuu ainakin huomisen torstain ajan. Pahimmassa tapauksessa töitä jatketaan vielä perjantaina aamupäivällä.

– Pyrimme kirimään, että saamme työt valmiiksi torstaina. Perjantaina iltapäivällä täällä ei olla tiellä, lupaa Keski-Suomen ELY-keskuksen tienpidon suunnitteluyksikön päällikkö Jari Mikkonen.

Liikenteen hidastuminen johtuu Naiskosken sillalla tehtävistä tarkastusporauksista, joilla selvitetään siltojen kuntoa. Porausten vuoksi ajoradalle joudutaan ajamaan työkoneita ja liikennettä ohjataan valoilla.

Ruuhkia pyritään purkamaan tänään useammin kuin eilen

Yleisön Yle Jyväskylälle kertomien havaintojen mukaan mateleva autojono on pahimmillaan alkanut jo Jyskän kohdalta ja jatkunut Kanavuoreen saakka.

Työkoneita on tarkoitus siirtää välillä pois ajoradalta. Mikkonen myöntää, että ruuhkien purkaminen ei vielä eilen mennyt, niin kuin oli sovittu. Keskiviikolle ohjeita on täsmennetty ja työmaan tarkastaja on yhteydessä liikennekeskukseen. Jos ruuhkista tulee valituksia, koneita siirretään.

– Tämä on tasapainoilua liikenteen sujumisen ja työn edistymisen välillä, Mikkonen sanoo.

Naiskosken siltojen poraukset liittyvät Vaajakosken moottoritien tiesuunnitelman laatimiseen.

Näytteistä haetaan tietoa siltabetonin kunnosta, jonka perusteella pystyttään arvioimaan luotettavasti siltojen käyttöikää. Se vaikuttaa olennaisesti tulevien tieremonttien aikataulutukseen.