Tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltävä kansalaisaloite on tänään eduskunnan käsittelyssä – seuraa täysistuntoa klo 14 alkaen

Täysistunto käsittelee myös hallituksen esityksiä.

Suomen eduskunta
 Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero vastausvuorossa eduskunnan kyselytunnilla 5. syyskuuta.
Viime viikkoisella kyselytunnilla kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sai vastata opposition kysymyksiin Postin tilanteesta.

Eduskunnan täysistunto saa tänään käsiteltäväkseen jälleen kansalaisaloitteen.

Reilu 61 000 allekirjoitusta kerännyt aloite tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi luovutettiin eduskunnalle kesäkuussa (siirryt toiseen palveluun), ja se on tänään lähetekeskustelussa suuressa salissa.

  • Voit seurata eduskunnan täysistuntoa klo 14 alkaen klikkaamalla jutun pääkuvaa tai Yle Areenasta.

Istunnon käsittelyssä ovat myös muun muassa kansanedustaja Veronika Honkasalon (vas.) aloite vaalirahoituksesta annetun lain muuttamiseksi (siirryt toiseen palveluun) sekä hallituksen esitykset avustuksista erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi annettun lain sekä varhaiskasvatuksesta annetun lain muuttamiseksi.

Muutos varhaiskasvatuslakiin koskee varhaiskasvatuslain tietovarantoa (siirryt toiseen palveluun), jota kutsutaan myös Vardaksi. Tietovarannon käyttöönotto ei ole kaikilta osin sujunut suunnitellulla tavalla, eikä sitä voida toteuttaa lain antamassa aikataulussa. Siksi aikataulua halutaan nyt lykätä.

Lue lisää:

Kansalaisaloite silpomisen kieltävästä erillislaista etenee eduskuntaan

Tyttöjen silpominen on Suomessa rikos – Aiheen käsittelyn välttely terveydenhuollossa "on täysin vääränlaista kulttuurin kunnioitusta"