1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ajoneuvojen katsastus

Kainuussa autojen tuulilasit kestävät – "En ole urallani joutunut hylkäämään yhtään katsastusta tuulilasin takia"

Kainuussa ei ole moottoriteitä eikä ruuhkaista liikennettä, joten autojen tuulilaseja rikkovia kiveniskuja tulee vähemmän.

Ajoneuvojen katsastus
Halkeama auton tuulilasissa.
Valtakunnallisesti autojen katsastushylkäykset ovat kasvaneet tuulilasista johtuvien vahinkojen takia. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Vastoin muun maan yleistyneitä tuulilasivahinkoja Kainuussa autojen tuulilasit kestävät hyvin. Valtakunnallisesti tuulilasista johtuvat katsastushylkäykset ovat esimerkiksi A-Katsastuksessa kaksinkertaistuneet kymmenessä vuodessa.

– Kainuussa ei ole moottoriteitä, eikä ruuhkaista liikennettä, joten tuulilaseja rikkovia kiveniskuja on vähemmän, sanoo Kajaanin, Sotkamon ja Kuhmon A-Katsastuksen esimies Teppo Korhonen.

Korhosen mukaan kiven iskeymät ja yksittäiset halkeamat johtavat yleensä tuulilasin korjauskehotukseen.

– Auton katsastusta ei hylätä pelkän tuulilasin halkeaman takia. Jos katsastus hylätään, tuulilasin täytyy olla todella rikki ja autolla on jopa vaarallista ajaa. En ole kymmenen vuotta kestäneellä urallani joutunut hylkäämään yhtään katsastusta tuulilasin takia, muistelee Korhonen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!