1. yle.fi
  2. Uutiset

Veikkausliigan pohjalaisjoukkueilla edessä tiukka taisto sarjapaikasta

Haastajasarjassa nähdään kolme Pohjanmaan paikallispeliä. Kokkolassa ja Vaasassa joudutaan jännittämään putoamista.

Veikkausliiga
Jalkapallo kuvituskuva
Tomi Hänninen/ Yle

Veikkausliigakausi on ollut pohjalaisjoukkueille pettymys. Kokkolan Palloveikot, Seinäjoen Jalkapallokerho ja Vaasan Palloseura jäivät kaikki ulos kuuden parhaan joukkueen mestaruussarjasta.

Kaikkein vaikeimmasta paikasta kuuden heikoimman joukkueen haastajasarjaan lähtee Vaasan Palloseura.

VPS otti kauden ensimmäisen voittonsa vasta elokuussa kotonaan IFK Mariehamnia vastaan ja on runkosarjan jälkeen Veikkausliigan peränpitäjänä suoran putoajan paikalla 15 pisteellä.

VPS-kapteeni Sebastian Strandvall kuitenkin muistuttaa, että joukkueen kauden kaksi voittoa on tullut kolmesta viimeisimmästä pelistä.

– Voi myös kääntää tilanteen niin, että olemme huomanneet nyt, että osaamme myös voittaa. Se on tärkeää joukkueelle.

Sebastian Strandvall
VPS-kapteeni Sebastian Strandvall johtaa joukkueensa nyt haastajasarjaan.

Kolme Pohjanmaan derbyä

Veikkausliigan yksinkertaisena pelattavassa haastajasarjassa pelataan vielä kolme kiihkeätunnelmaista Pohjanmaan paikallispeliä syksyn iltojen hämärtyessä.

Seinäjoen Jalkapallokerhon kapteeni Mehmet Hetemaj teki jatkosopimuksen SJK:n kanssa ja haluaa lopettaa pääsarjauransa Seinäjoella. Sopimuksen pituutta seuran linjan mukaisesti ei kuitenkaan kerrota.

Hetemaj nauttii pohjalaisesta derbytunnelmasta ja toivoo täysiä katsomoita. SJK saa heti haastajasarjan ensimmäiseen peliin vieraaksi VPS:n.

– Ne ovat aina hyviä pelejä ja katsomo on täynnä. Peleissä on vauhtia ja tilanteisiin mennään täysillä, mutta rehdisti. Olen aina nauttinut Vepsun kohtaamisesta. Mielelläni olisin kohdannut heidät mestaruussarjassa, mutta nyt mennään näin.

Jani Uotinen aloitti KPV:n päävalmentajana heinäkuussa. Uotisen sopimus kattaa myös kauden 2020.
Jani Uotinen aloitti KPV:n päävalmentajana heinäkuussa. Uotisen sopimus kattaa myös kauden 2020.Ville Viitamäki/Yle

KPV ja VPS putoajaehdokkaita

Kokkolan Palloveikkojen tilanne ennen viittä viimeistä ottelua on vain aavistuksen Vaasan Palloseuraa parempi. Kokkolalaiset ovat liigakarsijan paikalla toiseksi viimeisenä 16 pisteellä.

Päävalmentajana heinäkuussa aloittanut Jani Uotinen uskoo yhtenäisen joukkuepuolustuksen tuovan joukkuelle tarpeeksi pisteitä suoran tippumisen välttämiseksi.

– Meillä on hyvä joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Me puolustamme ja suojelemme tiiviisti omaa maaliamme, joka mahdollistaa sen, että pystymme ottamaan voittoja.

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Christian Sund uskoo, että joukkueessa oleva kokemus putoamiskamppailuista tulee ratkaisemaan säilymisen Veikkausliigassa.
Vaasan Palloseuran päävalmentaja Christian Sund uskoo, että joukkueessa oleva kokemus putoamiskamppailuista tulee ratkaisemaan säilymisen Veikkausliigassa.Tuomo Rintamaa/Yle

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Christian Sund puolestaan luottaa joukkueessaan olevaan kokemukseen, jolla VPS pystyy viidessä viimeisessä pelissä nousemaan pois suoran putoajan paikalta.

– Meillä on pelaajia, jotka ovat olleet ennenkin tässä tilanteessa. He tietävät mitä vaatii, että pystymme säilyttämään sarjapaikkamme.

Mehmet Hetemajn mukaan haastajasarjassa tullaan näkemään vauhdikkaita pelejä. SJK:n tilanne ennen haastajasarjan alkua on kahta muuta pohjalaisjoukkuetta parempi, koska se on FC Lahden kanssa 28:lla pisteellä haastajasarjan kärjessä.

Mehmet Hetemaj odottaa Veikkausliigan haastajasarjassa kovia Pohjanmaan paikallispelejä, koska putoamisen uhka on kaikilla joukkueilla.
Mehmet Hetemaj haluaa pelata pääsarjauransa loppuun Seinäjoella.Tuomo Rintamaa/Yle

Seinäjokelaisilla on hyvä mahdollisuus voittoon ja sen myötä tulevaan paikkaan viiden joukkueen lopputurnauksessa, jonka voittaja palkitaan Eurooppa-liigan karsintapaikalla. Neljä muuta lopputurnausjoukkuetta tulevat mestaruussarjassa sijoille 3-6 sijoittuneista.

– Nämä alasarjan pelit tulevat ehkä olemaan tietyllä tavalla vauhdikkaampia. Mestaruussarjassa pelataan mestaruudesta ja siellä olevat joukkueet ovat paikkansa ansainneet. Haastajasarjassa tulee olemaan ehkä enemmän tunnetta, kun mukana on kolme pohjalaisjoukkuetta. Vauhtia ja meininkiä on, joten kannattaa tulla katsomaan näitä pelejä, Hetemaj sanoo.

Lue seuraavaksi