1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylä nappasi Vuoden kiertotalouskunta -tittelin

Jyväskylä on palkittu kestävän kehityksen edistämisestä Kuntaliiton, Sitran ja SYKEn järjestämässä kilpailussa.

Jyväskylä
Vuoden kiertotalouskunta -palkinnon saajat Kuntatalolla Helsingissä 11.9.2019, mukana voittajakunnan Jyväskylän edustajat.
Vuoden kiertotalouskunta -kilpailun palkittuja. Kuvassa keskellä Jyväskylän tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville.Katja Lepistö / SYKE

Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastoivat keväällä kaikki Suomen kunnat kilpailemaan Vuoden kiertotalouskunnan tittelistä. Kisaan osallistui kymmenen kuntaa, ja voittajaksi on valittu Jyväskylä.

Jyväskylän voitto julkistettiin Kuntamarkkinoilla Helsingissä keskiviikkona.

Palkistemisperusteluissa sanottiin, että Jyväskylä on osoittanut vahvaa ja pitkäjänteistä sitoutumista kiertotalouteen ja resurssien kestävään käyttöön. Lisäksi kaupunki on kokeillut ja ottanut käyttöön muuallekin levinneitä hyviä käytäntöjä, joista esimerkkinä mainittiin hukkalounaskokeilu.

Jyväskylää kiiteltiin myös hyvästä ja vaikuttavasta yhteistyöstä kaupungin oppilaitosten kanssa. Kiitosta sai myös yhteisöllisyyden vahvistaminen ja kuntalaisten aktivointi esimerkiksi tapahtumien ja kampanjoiden avulla.

– Tämä tunnustus kannustaa meitä ponnistelemaan entistä määrätietoisemmin kohti kunnianhimoisia tavoitteitamme, toteavat tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville ja ympäristöjohtaja Päivi Pietarinen Jyväskylän kaupungilta.

Kunniamaininnan kisassa saivat Lappeenrannan kaupunki ja Oulun kaupunki.

Lue seuraavaksi