Trumpin hallinto ei aio myöntää väliaikaista turvapaikkastatusta bahamalaisille

Bahamalaiset voivat yhä tulla väliaikaisesti Yhdysvaltoihin, mikäli heillä on asianmukaiset matkustusasiakirjat, mutta työlupaa heille ei myönnetä.

Hurrikaani Dorian (2019)
Bahamalaisia odottamassa Freeportin lentokentällä mahdollisuutta evakuoitua hurrikaanin runtelemalta saarelta.
Bahamalaisia odottamassa Freeportin lentokentällä mahdollisuutta evakuoitua hurrikaanin runtelemalta saarelta.EPA/ CRISTOBAL HERRERA

Presidentti Donald Trumpin hallinto ei aio myöntää Yhdysvaltoihin saapuville bahamalaisille väliaikaista turvapaikkastatusta, kertoo Valkoisen talon viranomainen uutistoimisto Reutersin mukaan.

Väliaikainen turvapaikkastatuksen turvin bahamalaiset olisivat voineet asua ja tehdä työtä Yhdysvalloissa sen aikaa, kunnes paluu hurrikaanin runtelemalle Bahamalle olisi turvallista.

Sama status on myönnetty yli 300 000 ihmiselle Yhdysvalloissa, heidän joukossaan on muun muassa Haitin vuoden 2010 maanjäristyksen uhreja.

Dorianin tuhoja Mars Harbourissa 7. syyskuuta.
Dorianin tuhoja Mars Harbourissa 7. syyskuuta.Brendan Smialowski / AFP

Bahamalaiset voivat yhä tulla väliaikaisesti Yhdysvaltoihin, mikäli heillä on asianmukaiset matkustusasiakirjat. Työlupaa heille ei kuitenkaan myönnetä, kertoo NBC News (siirryt toiseen palveluun).

Maanantaista lähtien Yhdysvaltoihin on saapunut Bahamalta noin 1 500 ihmistä.

Ainakin 2 500 ihmistä on kateissa Bahamalla korkeimman eli viidennen luokan hurrikaanin murjottua saaria syyskuun ensimmäisenä päivänä. Viranomaiset muistuttavat kuitenkin, että kadonneiden listaa ei ole verrattu tilapäisissä suojissa ja hätämajoituksessa olevien ihmisten listoihin. Virallinen kuolleiden lukumäärä on 50.

Lisää aiheesta:

Bahaman myrskyn jäljiltä kateissa kenties 2500 ihmistä

Hurja Dorian runteli Bahamasaaria alkuviikosta – tältä näyttää paratiisisaarilla hirmumyrskyn jäljiltä

Lähteet: Reuters