Saariston rengastiellä tehtiin kävijäennätys kesän aikana

Yhteensä pienellä ja suurella rengastiellä kävi kesän aikana reilut 48 000 matkustajaa.

Parainen
skärgårdens ringväg,
YLE/Annika Holmbom

Saariston rengastiellä matkusti kesän aikana ennätysmäärä ihmisiä. Yhteensä rengastien matkasi 48 000 matkailijaa. Kasvua edellisvuoteen tuli 14 prosenttia.

Saariston rengastien kokonaisuudessaan kiersi reilut 21000 matkustajaa ja Pienen rengastien noin 27000 matkustajaa.

Myös yöpymisten määrä Paraisten alueella kasvoi kesän aikana. Heinäkuussa 2019 oli 7 prosenttia enemmän rekisteröityjä yöpymisiä kuin heinäkuussa 2018. Eniten kasvua on kotimaisissa yöpymisissä.

– Vaikka rekisteröityneissä yöpymisissä suurin kasvu on kotimaasta, on kasvua tullut myös Keski-Euroopasta, erityisesti saksankielisistä maista, kertoo Paraisten kaupungin matkailukoordinaattori Niina Aitamurto tiedotteessa.

Tuntuva kasvu myös pyöräilijöiden määrässä

Rengastiestä on viime vuosina tullut yhä suositumpi pyörämatkailun kohde. Ennätykset rikkoutuivat tänä kesänä myös pyöräilyn puolella.

3223 pyöräilijää kiersi pienen rengastien ja 2822 pyöräilijää saariston rengastien kokonaisuudessaan. Kasvua oli vuoteen 2018 pienellä rengastiellä 22 prosenttia ja saariston rengastiellä 16 prosenttia.

Pyörämatkailun kasvu on otettu rengastiellä huomioon ja parhaillaan on käynnissä pienen rengastien kevyen liikenteen kehittämishanke.