Ruka kokoaa biotalouden asiantuntijat eri puolilta maailmaa keskustelemaan metsästä ja ilmastonmuutoksesta

Rukan biotalousfoorumi on noussut kiinnostavaksi ja kovatasoiseksi asiantuntijatapaamiseksi.

biotalous
Itä-Rukalle rakennetaan suurhotellia, joka valmistuu jouluna 2019.
Rukan maisemissa järjestetään toista kertaa kansainvälinen biotalousfoorumi.Ensio Karjalainen / Yle

Biotalouden kansainväliset ja kotimaiset asiantuntijat ovat jälleen kokoontuneet Rukalle. Toista kertaa järjestettävässä biotalousfoorumissa on paikalla yli sata tutkijaa sekä yritys- ja järjestöedustajia eri puolilta maailmaa.

Foorumin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka Kantola on tyytyväinen tapahtuman alkutaipaleeseen, mutta tavoitteitakin on tuleville vuosille.

– Haluamme tarjota kansainvälisen keskustelupaikan, jossa asiantuntijat voivat rauhassa käsitellä biotalouden kehittymisestä ja ehkä laatia jatkossa yhteisiä julkilausumiakin.

Rukalla käsitellään ajankohtaisia aiheita esimerkiksi metsäpaloista, hiilinieluihin, muoviin ja ilmastonmuutokseen. Asiantuntijoita on saapunut Kuusamoon muun muassa Brasiliasta, jossa tämän kesän metsäpalot ovat aiheuttaneet huolta ja nostattaneet kireääkin poliittista keskustelua

Lisäksi Pohjois-Suomen isot biojalostushankkeet ja metsien käyttö muutoinkin kiinnostavat osallistujia Rukalla kertoo Luonnovarakeskuksen tutkimusjohtaja Antti Asikainen.

– Pohjoinen biotalous, ja siihen liittyvät investoinnit sekä puun käyttö laajemminkin esimerkiksi rakentamisessa kiinnostaa varmasti vieraita, Asikainen arvioi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)