1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilmaongelmat

Avi lopetti Julkulan sisäilmaongelmien käsittelyn – KYSin mukaan osastoilla voi työskennellä ilman pelkoa pysyvästä terveyshaitasta

Julkulan sairaalan sisäilmaongelmat ovat turhauttaneet työntekijöitä jo pitkään.

Työsuojeluviranomainen ei enää toistaiseksi selvitä Julkulan sairaalan sisäilmaongelmia. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Työsuojeluviranomainen on päättänyt Kuopion Julkulan sairaalan sisäilma-asian käsittelyn, Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa.

Aluehallintovirasto oli valmis asettamaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriille 50 000 euron uhkasakon ja jopa määräämään sairaalan psykiatrian osastoja käyttökieltoon tämän vuoden loppuun mennessä, jos sisäilmaongelmiin ei puututa riittävästi.

Sairaanhoitopiiri on toimittanut aville työterveyslääkärin lausunnon, jonka mukaan Julkulan sairaalan tiloissa työskentelemisellä ei ole vaaraa pysyvään terveyshaittaan.

Sairaalan tiloissa on parannettu tai tullaan syksyn aikana parantamaan sisäilmaa erilaisin toimin. Listalla on muun muassa ilmanpuhdistimimien hankkimista, kangassohvien vaihtaminen nahkaisiin sekä seinälistojen tiivistäminen.

Julkulan sairaalan sisäilmaongelmat ovat turhauttaneet työntekijöitä jo pitkään. Toiminnot on tarkoitus muuttaa suunniteltuun uuteen psykiatrian taloon Puijon sairaalan tontille.

Investointipäätöstä ei ole vielä tehty ja sairaahoitopiirin johtaja Risto Miettunen arvioi Ylelle aiemmin syksyllä, että uudisrakennus voisi olla valmis vuonna 2023.

Psykiatrian talo maksaa tämän hetkisen arvion mukaan 40–50 miljoonaa euroa. Investointi vaatii aikanaan myös sosiaali- ja terveysministeriön hyväksynnän.

Lue lisää:

Kuopiossa Julkulan sairaalan sisäilmaongelma pitkittyy, henkilökunnalla hengitysoireita ja väsymystä