1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asunnottomuus

Kodittoman teltta paloi, sai uuden jo parin tunnin jälkeen – nyt Markku Korhonen hukkuu ihmisten lahjoituksiin

Markku Korhosen teltan palosta uutisoitiin viime viikolla. Nyt mies kertoo kyllästyneensä saamaansa julkisuuteen.

asunnottomuus
Markku Korhonen
Markku Korhonen on saanut tuntemattomilta ihmisiltä niin paljon lahjoituksia, etteivät kaikki meinaa edes mahtua telttaan.

Kello on yhdeksän aamulla ja viileässä ilmassa on alkavan syksyn tuntu. Oulun keskustan tuntumassa asunnoton Markku Korhonen huutaa tervehdyksen telttakankaan läpi ennen kuin ilmaantuu näkyville.

Teltta sijaitsee sillan alla ja sen yläpuolella sillassa kiinni olevat putket ovat kärventyneet pahoin.

Yle uutisoi viime viikolla, miten Korhosen asuinteltta paloi maan tasalle ja Korhonen menetti kaiken omaisuutensa. Hänellä ei ollut tällöin tietoa tulevasta, ei edes seuraavasta yösijastaan.

Asiat ovat muuttuneet viikossa paljon.

Korhosen mukaan täydellistä toivottomuutta ei kestänyt kauaa. Hyväntahtoiset ihmiset ovat lahjoittaneet hänelle valtavan määrän kaikenlaista tavaraa ja auttaneet hänet pystyyn.

– Ei mennyt kuin muutama tunti palosta, niin minulla oli uusi teltta ja vaatetta, Korhonen kertoo.

Kaikille lahjoituksille on ollut käyttöä, ja esimerkiksi liput uimahalliin ovat olleet mieluisa yllätys. Talvitakkeja ja haalareitakin on valmiina myöhempää käyttöä varten.

Lahjoitusten takana ovat pääosin yksittäiset ihmiset. Yritysten lahjoittamisiin Korhonen suhtautuu ennakkoluuloisemmin, koska näkee ne pitkälti mainostemppuina.

Ihmisten anteliaisuus ei kuitenkaan ole korjannut kaikkea täysin entiselleen.

Toiveissa oma rauha

Viimeviikkoisen tapahtuman myötä Markku Korhonen tuntee olonsa jatkuvasti turvattomaksi. Hän kertoo kärsineensä jo entuudestaan ahdistuksesta ja masennuksesta, mutta nukkuu nyt yönsä vieläkin huonommin.

– Aina kun joku risahdus kuuluu, hyppään ylös.

Palon syttymissyystä ei ollut tietoa tapahtumapäivänä, eikä Oulun poliisilla ole enempää tietoa tapauksesta nytkään. Korhonen itse epäilee palon sytyttäjiksi kahta lasta, joiden oli hänen mukaansa nähty poistuvan teltan lähistöltä palon aikoihin.

Korhonen kertoo, että ohikulkijat ovat käyneet moikkaamassa ja vaihtamassa kuulumisia hänen kanssaan. Se ei miestä haittaa, mutta muuten julkisuus alkaa riittää.

– Alkaa kohta kyllästyttää tämä, että aina jokin media ottaa yhteyttä.

Markku Korhosen saamista lahjoituksista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Keskustelu on auki kello 22:een saakka.

Lue myös: Markku Korhonen, 52, asuu sillan alla, peseytyy kirjaston vessassa ja voi olla neljä päivää syömättä – tällainen on hänen päivänsä

Lue seuraavaksi