1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. satamat

Haluatko sanoa mielipiteesi kelluvasta altaasta? Lahden Satamaraitin kaavaluonnos on nyt nähtävillä

Lahden kaupunki on julkaissut hahmotelmat siitä, miten sauna- ja uima-allaskokonaisuus voisi asettua Vesijärven rantaan.

Toisessa havainnekuvassa Teivaan sataman vierasvenepaikkoja sovitellaan myös eteläiseen laituriin nykyisen kohdan sijaan. Kuva: Lahden kaupunki

Lahtelaiset voivat nyt kommentoida kaavaluonnosta, jossa mallataan kelluvaa uima-allasta Vesijärven rantaan. Kaupunki on tehnyt Satamaraitin ja Teivaan sataman kaavaluonnoksesta kaksi havainnekuvaa, joista näkee, miten saunat ja allas voisivat asettua vesirajaan.

Kaavaluonnos löytyy Lahden kaupungin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Toisessa havainnekuvassa Teivaan vierasvenelaiturit olisivat entisellä paikallaan, toisessa vierasvenepaikat tulisivat eteläisen laiturin yhteyteen.

Osuuskauppa yhä kiinnostunut

Osuuskauppa Hämeenmaa on kiinnostunut toimimaan satamassa. Hämeenmaa on kertonut aiemmin mielivänsä satamaan kelluvaa ravintolapalvelukokonaisuutta, jonka yhteyteen olisi mahdollista rakentaa myös sauna- ja uima-allaskokonaisuus.

Osuuskaupasta kerrotaan, että suunnitelmat ravintolapalvelukokonaisuudesta etenevät, eikä ideaa saunasta ja altaasta niiden yhteyteen ole kuopattu.