Hyppää sisältöön

Herman Anderssonin ahtaajat aloittavat vuorokauden mittaisen työnseisauksen

Työnseisaus aloitetaan vastalauseena työnantajan suunnittelemille väen vähennyksille.

Herman Anderssonin ahtaajat aloittavat vuorokauden mittaisen työnseisauksen Oulun satamassa. Kuva: Risto Degerman / Yle

Satamaoperaattori Herman Anderssonin 90 ahtaajaa aloittaa vuorokauden mittaisen työnseisauksen tänään kello 14.

Herman Anderssonin pääluottamusmies Pauli Keräsen mukaan tähän saakka käydyt sopeuttamisneuvottelut työnantajan kanssa eivät ole tuottaneet tulosta ja yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla. Ne voivat johtaa jopa 40 työntekijän vähentämiseen. Myös lomautuksiin voidaan joutua. Neuvottelut koskevat koko Herman Anderssonin henkilökuntaa, 135 työntekijää.

Työnseisauksen aikana kukaan ei ole purkamassa lastissa olevia autoja ja laivoja. Yksi satamaan pyrkinyt rahtilaiva ohjattiin jo Kemiin. Ensi yönä satamaan tulevaa karbonaattilaivaa ryhdytään purkamaan huomenna iltapäivällä.

Työntekijät ovat huolissaan Herman Anderssonin tulevaisuudesta. Keränen kertoo, että jos ahtaajia vähennetään Oulun satamassa suunniteltu määrä, jäljelle jäävä joukko pystyy purkamaan yhtä laivaa kerrallaan ja muut laivat joutuvat odottamaan. Tämä saattaa hänen mukaansa johtaa siihen, että laivat ohjautuvat muihin satamiin.

Herman Andersson on Stora Enso Oulu Oy:n omistama satamaoperaattori.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.