Kolmekymppinen intialaismies yritti esiintyä 81-vuotiaana ja päästä lennolle New Yorkiin

Poliisin mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Delhin lentoasemalla saatiin kiinni vanhukseksi naamioitunut huijari.

Intia
Indira Gandhi lentokenttä Delhissä..
Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhissä on yksi maailman vilkkaimmista lentoasemista.Anindito Mukherjee / EPA

Intian poliisi pidätti sunnuntaina Indira Gandhin kansainvälisellä lentoasemalla Delhissä 32-vuotiaan miehen, joka oli naamioitunut vanhukseksi ja pyrki väärennetyllä 81-vuotiaan passilla lennolle New Yorkiin, kertovat The Times of India (siirryt toiseen palveluun) ja Hindustan Times (siirryt toiseen palveluun).

Valevanhus oli värjännyt partansa valkoiseksi. Hänellä oli päässään suuri turbaani ja paksut silmälasit. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan hän pääsi ensimmäisten turva- ja maastapoistumistarkastusten läpi pyörätuolissa.

Myöhemmin käsin tehtävässä turvatarkastuksessa viranomaisten epäilykset heräsivät, kun mies vältteili katsekontaktia ja väitti ettei pysty seisomaan.

Intialaisen uutiskanava NDTV:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan turvallisuusviranomaiset kiinnittivät huomiota huijarin lähes rypyttömään ihoon ja ääneen, joka ei sopinut ikämiehelle.

Mies esitti pyydettäessä passin, jonka mukaan hän olisi syntynyt 1. helmikuuta 1938. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan mies tunnusti kuulusteluissa, että hän esiintyi väärällä nimellä vanhana miehenä ja passikin oli väärennetty.

Taustalla hämärä välittäjä

NDTV:n mukaan Ahmedabadista Gujaratin osavaltiosta kotoisin oleva mies halusi löytää töitä Yhdysvalloista. Laiton välittäjä oli luvannut toimittaa miehelle tarvittavat asiakirjat ja hoitaa hänet lennolle.

Maksuksi miehen piti lähettää välittäjälle kolme miljoonaa rupiaa eli vajaat 38 500 euroa päästyään perille Yhdysvaltoihin.

NDTV:n mukaan Delhissä välittäjän avustaja oli vienyt miehen hotellihuoneeseen, jossa maskeeraaja oli lavastanut hänet vanhukseksi.

Poliisin edustaja kertoi NDTV:lle, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun tällainen huijari saatiin kiinni Delhin lentoasemalla.