Syyttäjä vaatii Marinkaisten henkirikoksesta elinkautista

Syyttäjän mukaan teko oli tehty vakaasti harkiten ja vaatii tekijälle elinkautista murhasta.

henkirikokset
Poliisi-kyltti auton katolla.
Yle

Syyttäjä vaatii kokkolalaismiehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Teko tapahtui Kokkolan Marinkaisissa kesäkuun alussa.

Syytetyllä ja uhrilla oli erimielisyyttä kesämökin käytöstä. Syytetty oli soittanut tapahtumapäivänä useita puheluja uhrille ja oli ollut yhteydessä myös uhrin isään, jolle oli kertonut tappavansa uhrin.

Tekijä oli soittanut myös tuttavalleen useita puheluita, joissa hän oli kertonut ampuma-aikeistaan.

Ennen mökille lähtöä syytetty oli koeampunut haulikolla muoviämpäriin.

Kun tekijä saapui mökin edustalle, oli hän ilmoittanut tulostaan auton äänimerkillä. Sen jälkeen mies otti haulikon takakontista ja ampui vuonna 1971 syntynyttä miestä pumppuhaulikolla ensin 10–15 metrin päästä ja toistamiseen lähempää.

Uhri kuoli pian vammoihinsa. Tekijä pakeni paikalta ja piilotti haulikon ja auton eri paikkoihin metsään.

Syyttäjän mukaan teko oli tehty vakaasti harkiten eikä uhrilla ollut yllättävässä tilanteessa puolustautumismahdollisuutta.

Syytetty kiistää syyllistyneensä murhaan. Hän pitää tekoa tappona.

Syytetyn vastauksen mukaan alun perin tarkoituksena oli pelotella uhria, mutta tilanteen nopean kehittymisen takia hän ampuikin kohti juossutta uhria.

Lisäksi noin 50-vuotiasta miestä syytetään törkeästä rattijuopumuksesta ja ampuma-aserikoksesta, koska hänellä ei ollut lupaa haulikkoon.

Lisää aiheesta:

Marinkaisten henkirikoksesta murhasyyte Poliisi: Marinkaisten kesäkuinen henkirikos vaikuttaa vakaasti harkitulta – epäilty lähti mökille ase mukanaan