Herätys: Kuntien työllisyyskokeilulle jatkoa, EU:n valtiovarainministerit koolla Helsingissä, sateita suuressa osassa maata

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Juuso Toivonen hitsaa tilaustyötä.
Juuso Toivonen harjoittelee hitsaajaksi Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy:llä.Kristiina Lehto / Yle

Kuntien työllisyyskokeilu saa jatko-osan, yritysten palkkatuki nousee

Ylen tietojen mukaan työllisyystoimia pohtineet kolmikantaiset työryhmät ovat saaneet aikaan yksimielisen esityksen palkkatuesta ja kuntien työllisyyskokeilun jatkamisesta. Ylen hallitus- ja työmarkkinalähteet kertovat, että työnantajalle maksettavan palkkatuen enimmäistasoa ollaan nostamassa. Ekonomistit arvioivat, että palkkatuen käytön kasvattamisella ja työllisyyskokeilun jatkamisella on myönteisiä vaikutuksia työllisyyteen, mutta toteutuksen yksityiskohdat ratkaisevat, kuinka paljon. Ensi viikolla alkavassa hallituksen budjettiriihessä on odotettavissa vääntöä aktiivimallin korvaavista toimista.

Hartola otti turvallisuuden omiin käsiinsä

Poliisi poliisiautossa.
Hartolassa herättää huolta etenkin se, että paikkakunnalla ei ole omaa poliisia.Tiina Jutila / Yle

Vakavat rikokset ovat ravistelleet pientä Hartolan kuntaa Päijät-Hämeessä viime vuosina. Paikallisissa herättää huolta etenkin se, että paikkakunnalla ei ole omaa poliisia. Hartola ei aio jäädä odottelemaan poliisin resurssipulan helpottamista, vaan kuntaan tehdä nyt oma turvallisuussuunnitelma. Suunnitelmia on toistaisesti tehty vain alueellisesti tai isommissa kaupungeissa.

EU:n valtiovarainministerit koolla Helsingissä

Autoja parkkeerattuna finlandia talon eteen eu-huippukokouksessa
Valtiovarainministerit tapaavat Finlandia-talolla.Laura Hyyti / Yle

EU-puheenjohtaja Suomi järjestää perjantaina ja lauantaina Finlandia-talolla valtiovarainministerien epävirallisen kokouksen. Samalla kokoustaa myös euromaiden muodostama euroryhmä. Ministerien on määrä keskustella muun muassa siitä, miten ilmastonmuutoksen vaatimat kiireiset toimet otetaan huomioon talouspolitiikassa. Kokousta isännöi Suomen valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.).

Sateet voivat olla runsaita

Sääennuste perjantaille 13. syyskuuta.
Sääennuste perjantaille 13. syyskuuta. Yle

Hajanaisia sateita liikkuu perjantaina Suomen yli itään. Sademäärät ovat runsaita aamulla etelässä ja iltapäivästä idässä ja pohjoisessa. Lännessä selkenee ja poutaantuu päivällä, mutta illalla Pohjanmaalle saapuu sadekuuroja. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.