1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kadonneet henkilöt

Autoilija katosi Floridassa vuonna 1997 – auto ja ihmisjäänteet löytyivät hiljattain lammesta Google Earthin avulla

Google Earth -satelliittikuvia selannut mies havaitsi auton lammen syvyyksissä ja ryhtyi jatkotoimiin.

kadonneet henkilöt
Google earth -palvelun satelliittikuva paikasta järvessä Moon Bay Circle in the Grand Isles -alueelta Wellingtonista Floridassa, josta marraskuussa 1997 kadonneen William Moldtin auto löytyi.
Google earth -palvelun satelliittikuva paikasta järvessä Moon Bay Circle in the Grand Isles -alueelta Wellingtonista Floridassa, josta marraskuussa 1997 kadonneen William Moldtin auto löytyi. Kuvaan on jälkikäteen merkitty auton sijainti kartassa. Google earth / Yle uutisgrafiikka

Vuonna 1997 Floridassa kadonneen miehen mysteeri on selvinnyt 22 vuoden jälkeen, kun Google Earth -satelliittikuvista näkyi lammen pohjassa makaava auto. Auto nostettiin lammesta elokuussa ja sen sisältä löytyivät kadonneen miehen maalliset jäänteet.

40-vuotias William Moldt katosi Floridassa 7. marraskuuta 1997. Tyttöystävä ilmoitti Moldtin kadonneeksi sen jälkeen, kun tämä ei ollut saapunut kotiin sovitusti baari-illan jälkeen. Mysteerinen tapaus ei koskaan selvinnyt. Asiasta kirjoittaa muun muassa Washington Post (siirryt toiseen palveluun).

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lampi sijaitsee Moon Bay Circlen alueelle Floridan Wellingtonissa. Moon Bay Circlessa aiemmin asunut mieshenkilö oli selaillut Google Earth -satelliittikuvista entistä asuinaluettaan, kun hänen silmiinsä osui jotain, mikä näytti autolta lammen syvyyksissä. Mies otti yhteyttä alueella asuvaan tuttavaansa ja kertoi havainnostaan. Tuttava päätti lennättää omistamaansa droonia lammen yllä ja hän varmistui, että lammen pohjalla makasi todellakin auto. Mies otti yhteyttä poliisiin.

Auto nostettiin ylös lammesta ja katoamismysteeri selvisi viimein. Kadonneiden henkilöiden tietokantaa Yhdysvalloissa ylläpitävä The Charley Project (siirryt toiseen palveluun) on julkaissut sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) Google Earthin satellittikuvan, jossa auto on selvästi nähtävissä lammen syvyyksissä.

The Charley Projectin mukaan auto erottui selvästi jo vuoden 2007 satelliittikuvissa, mutta kukaan ei ollut huomannut sitä ennen tätä vuotta.

Poliisi mukaan vaikuttaa siltä, että Moldt menetti jostain syystä autonsa hallinnan ja syöksyi lampeen.

Lue myös:

Vuosikausiin kukaan ei myöntänyt olevansa Googlella töissä – nyt yhtiö avaa toimintaansa ja toi näytille valokuvia, joissa ei näy ketään

Dokumenttiprojekti: Bellingcat ja totuus – tutkiva kansalaisjournalismi ravistelee paljastuksillaan

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi