Lähihoitaja Tarja Parkatti palkittiin jälleen

Parkatti nosti talvella esiin vanhustenhuollon ongelmat.

vanhustenhoito
Tarja Parkatti
Elina Kaakinen / Yle

Vanhustenhuollon ongelmat esiin nostanut karijokelainen lähihoitaja Tarja Parkatti on palkittu jälleen. Hänet on valittu vuoden 2019 Lääkitysturvallisuuden vaikuttajaksi.

Asiantuntijaraadin mielestä Parkatti osoitti vahvaa ammattietiikkaa ja ammatillista rohkeutta nostaessaan esiin oman työpaikkansa kustannuksella vanhusten laitoshoidon epäkohtia. Parkatti ilmoitti ammattiliitolleen kristiinankaupunkilaisessa hoivakoti Ulrikassa havaitsemistaan potilas- ja lääkitysturvallisuuden puutteista.

Hoivakodin toiminta siirtyi Valviralle, ja elokuun lopulla Esperi Care ilmoitti lopettavansa toiminnan kokonaan. Vanhukset siirtyivät kaupungin hoitoon.

Parkatti sai keväällä Tutkivan journalismin yhdistyksen Jääraappa-palkinnon yhteiskunnallisia epäkohtia ja vääryyksiä paljastaneena tietolähteenä. Lisäksi hänet on valittu Vuoden Pohjalaiseksi ja Suupohjan Vuoden naiseksi.

Lisää aiheesta: Sankarihoitaja Tarja Parkatti ehdolla Lääketurvallisuuden vaikuttaja -palkinnon saajaksi

Palkittu lähihoitaja Tarja Parkatti paljasti kristiinankaupunkilaisen hoivakodin ongelmat ja käynnisti koko hoivakotikohun: “En osannut odottaa, että asia saisi näin isot mittasuhteet”