1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan Sport pääsee tositoimiin – Liigakausi alkaa vieraspeleillä

Viime kaudella Sport jäi karvan verran pudotuspeliviivan alle.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä, päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma ja kapteeni Erik Riska
Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä, päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma ja kapteeni Erik Riska odottavat kauden alkua rauhallisin mielin.Terhi Varjonen/Yle

Viime kauden finaalijoukkueet Hämeenlinnan pallokerho ja Oulun Kärpät korkkasivat liigakauden torstaina. Vaasan Sport puolestaan pääsee aloittamaan kautensa huomenna lauantaina Oulussa.

Sportin vastikään jatkosopimuksen tehneen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoman olemus on rauhallinen. Preseason-pelit menivät ihan hyvin, ja joukkue on valmis kauteen.

– Totta kai Oulu on kova paikka aloittaa kausi, mutta samalla se on meille mahtava mittari, että missä menee eurooppalainen huippujoukkue. Mutta ei me sinne mennä Puljujärveä katsomaan, vaan voittoa hakemaan, naurahtaa Pajuluoma.

Pudotuspeleihin mars!

Viime kaudella Sport oli alkukaudesta ilahduttavasti välillä kuudentenakin , mutta sitten alkoi pitkä tappioputki. Sen muuttamiseksi tehtiin töitä ja vaikka loppukiri aikaan saatiinkiin, se ei enää auttanut.

Joukkue jäi yhdenneksitoista, eikä pudotuspeleihin ollut asiaa.

Tänä kautena tavoite on päästä pudotuspeliviivan yläpuolelle.

– Runkosarjan kymmenes sija on minimitavoite. Se on yksiselitteisesti sekä joukkueen että seuran tavoite, sanoo Pajuluoma.

Pajuluoman mukaan joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja jo odottava tunnelma.

– Kyllä siellä näkyy se keskittyminen, että nyt se sarja alkaa ja niin pitää ollakin.

Sport aloittaa kautensa kolmella vieraspelillä. Lauantaina vastassa on Kärpät. Ensi viikon keskiviikkona KooKoo Kouvolassa ja perjantaina Saipa Lappeenrannassa. Ensimmäinen kotipeli on viikon päästä lauantaina Mikkelin Jukureita vastaan.

Lue seuraavaksi