Ilmastoaktivistit yrittivät estää lentoja Lontoossa – poliisi pidätti kaksi miestä Heathrow'n lentoasemalla

Poliisi on pidättänyt jo yhdeksän ihmistä asian tiimoilta. Aktivistit kampanjoivat lentokentän lisärakentamista vastaan.

ympäristöaktivismi
Droonien torjuntalaite nähtävissä Heathrow'n lentokentällä 12. syyskuuta.
Droonien torjuntalaite nähtävissä Heathrow'n lentokentällä 12. syyskuuta. Ben Cawthra / REX / AOP

Lontoon poliisi on pidättänyt yhteensä yhdeksän ihmistä Heathrow'n lentoasemaprotesteihin liittyen. Poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun)yleisen haitan suunnittelun nojalla pidätetyt ovat iältään 20–60-vuotiaita. Heistä kolme on naisia ja loput miehiä.

Aktivistit aikoivat häiritä kentän toimintaa lennokeilla eli drooneilla. Seitsemän aktivistia pidätettiin jo torstaina. Tänään lentokentän läheltä pidätettiin kaksi miestä. He eivät onnistuneet saamaan lennokkejaan ilmaan. Viranomaisten uskottiin estäneen lennokkien ja niiden ohjaukseen tarkoitettujen laitteiden välisiä yhteyksiä.

Heathrow Pause -ryhmä kampanjoi lentokentän kolmannen kiitotien rakentamista vastaan, jotta kentän päästöt eivät lisääntyisi. Ryhmän jäsen Sylvia Dell sanoi, että ei pidä toimintaa rikollisena.

– Olemme eräänlainen palohälytin, joka herättää ihmiset yöllä tajuamaan, että talo on tulessa Dell sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Lontoon poliisi kieltäytyi kommentoimasta uutistoimisto AFP:lle, että käyttivätkö viranomaiset signaalinestolaitteita.

Ei häiriöitä liikenteelle

Lentoaseman tiedottajan mukaan perjantaina lähtevät ja saapuvat lennot kulkivat ilman häiriöitä.

Viime talvena useat selittämättömät droonihavainnot Heathrow'n ja Gatwickin lentoasemien ympäristössä johtivat asemien lyhyisiin sulkemisiin.

Heathrow Pause on AFP:n mukaan yksi ruotsalaisen ilmastoaktivisti Greta Thunberg tukeman Extinction Rebellion -järjestön sivuhaaroista.

Lähteet: AFP, Reuters