Posio palkkaa lisää väkeä elinkeinotoimeen

Järjestelyjen tarkoitus on saada lisää yrityksiä ja työpaikkoja Posiolle.

Posio
Silta Korouomalle
Korouoma houkuttelee turisteja Posiolle.Metsähallitus

Posion kunta aikoo palkata lisää väkeä elinkeinotoimeen. Kunnanhallitus esittää, että elinkeinopalveluihin palkataan kaksi työntekijää kahden vuoden määräajaksi.

Lisäksi Posion matkailuyhdistyksen palveluksessa oleva matkailukoordinaattori siirtyisi kunnan palvelukseen kahdeksi vuodeksi.

Taustalla ovat kunnan elinkeinotoimen uudet järjestelyt, joita on kokeiltu viime vuoden alusta lähtien sen jälkeen kun kunnan kehitysyhtiö jäädytettiin.

– Taistelemme asukasluvun vähenemistä vastaan. Tarkoitus on saada lisää yrityksiä ja työpaikkoja Posiolle etenkin luontomatkailuun liittyen, vs. kunnanjohtaja Eija Ahola sanoo.

Posion kunnanvaltuusto päättää elinkeinotoiminnan järjestelyistä lokakuussa.

Jatkosta päätetään 2021

Tällä hetkellä Posion elinkeinopalveluissa on yksi henkilö, elinkeinokoordinaattori. Kunnanhallituksen asettama työryhmä katsoo, että yksi henkilö riittää yritysneuvontaan, mutta kehittämis- ja markkinointityölle ei jää riittävästi aikaa.

Työryhmä esitti kunnanhallitukselle kolmen henkilön elinkeinopalvelujen yksikön perustamista. Uusien, määräaikaisten tehtävien alustavat nimikkeet ovat matkailukoordinaattori, markkinointisihteeri ja hanketyöntekijä.

Kunta on jo monta vuotta ostanut kuntamarkkinointia Posion Matkailuyhdistykseltä. Ostopalveluun varattu raha on budjetoitu elinkeinotoimen kustannuspaikalle, joten matkailukoordinaattorin rekrytointi ei lisää kunnan palkkauskuluja.

Kunta aikoo päättää elinkeinotoimensa jatkosta viimeistään syksyllä 2021.

– Silloin pitäisi olla tiedossa, minkälainen sote-uudistus tulee eli mitä tapahtuu kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirretään kunnilta pois, Ahola toteaa.