Sotkamolaisen SJ Gamingin joukkueet edustavat Suomea rahakkaissa turnauksissa – "Nyt näytetään kaikille"

Viikonlopun turnauksissa on jaossa satoja tuhansia euroja palkintorahaa.

e-urheilu
SJ Gaminging CS:GO joukkue pelaamassa.
SJ Gamingin CS:GO joukkue on tällä hetkellä Suomen ehdotonta kärkeä. Atte Haapalahti / SJ Gaming

Sotkamolaisen SJ Gamingin molemmat kisajoukkueet ottavat tänä viikonloppuna osaa suuriin kansainvälisiin turnauksiin.

Vasta kolme viikkoa sitten perustettu Apex Legends-pelin kisajoukkue ottaa osaa suureen turnaukseen, jossa on jaossa 500 000 dollaria palkintorahaa. Joukkueen lyhyt historia ei välttämättä ole suuri este, sillä itse pelikään ei ole vielä edes vuotta vanha. Krakovassa viikonloppuna pelattava turnaus on ensimmäinen lajin suurempi kansainvälinen turnaus.

– Joukkue on asettanut tavoitteekseen päästä palkintorahoille, eli 20 parhaan joukkoon, SJ Gamingin toimitusjohtaja Jari Karlsson kertoo.

Seuran CS:GO -joukkue puolestaan ottaa osaa Arctic Invitational kutsuturnaukseen, joka järjestetään Hartwall Areenalla. Tässä turnauksessa palkintopotti on 100 000 euroa. Elokuussa lajin suomenmestaruuden voittanut joukkue lähtee turnaukseen voiton kiilto silmissään.

– Tässä lajissa hyvä fiilis on pelin kannalta tärkeä. Fiilis on se, että nyt näytetään kaikille, Karlsson kertoo.

Mutkia matkaan toi puolitoista viikkoa sitten tapahtunut vastustajan vaihtuminen. Pelissä vastustajan strategiaan ja pelitapaan tutustuminen on tärkeää, joten joukkue ei ole kyennyt valmistautumaan suunnitellulla tavalla. Tällä viikolla joukkue on valmistautunut Helsingissä harjoittelemalla ja pelaamalla harjoitusotteluita.

– Hyvin on pistetty kampoihin ihan kärkijoukkueille. Kiinnostava tilanne tulee olemaan. Toivottavasti suomalaiset tulevat kannustamaan suomalaisia, niin hieno tapahtuma on tulossa, Karlsson sanoo.

SJ Gaming on tällä hetkellä Suomen kärkijoukkue CS:GO:ssa, sillä lajin menestynein suomalaisjoukkue ENCE on keskittynyt kansainväliseen pelaamiseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)