1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan kouluinvestoinnit järjestykseen: HYK, Kauriala, Lyseo

Hämeenlinna on laittamassa lähivuosien isot kouluinvestointinsa tärkeysjärjestykseen.

Hämeenlinna
HYKin rakennus Hätilässä
Hämeenlinnan yhteiskoulun investointia saattaa viivästyttää kesken oleva valitusprosessi koulurakennuksen purkuluvasta. Myös tuoreesta asemakaavapäätöksestä voi vielä tulla valituksia.Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinnan kaupunki joutuu ratkaisemaan, missä järjestyksessä miljoonien kouluinvestoinnit tehdään, kun kaikkiin ei riitä rahaa yhtä aikaa.

Näillä näkymin ensimmäisenä toteutettaisiin HYKin eli Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennukset. Seuraavina vuorossa tulevat Kaurialan koulun uudisrakennus ja Lyseon korttelin peruskorjaus ja uudisrakennus. Näin ainakin ehdottaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan viransijainen Mika Mäkelä ensi keskiviikkona kokoontuvalle sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle.

Asia etenee vielä kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon. Jos etusijalle asetettu investointi ei toteudu, käynnistetään seuraavana vuorossa oleva hanke.

Kolmen kouluhankkeen yhteenlaskettu kustannusarvio on reilut 45 miljoonaa euroa. Kaupungin talous on tänä vuonna jäämässä aiempien ennusteiden mukaan lähes 21 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Lue seuraavaksi