Syksyn esitykset antavat Riihimäen Teatterille viitteitä siitä, millaisia näytelmiä teatterissa jatkossa nähdään

Riihimäen Teatterin syksyn ensi-illat ovat komediaa.

Teatteri
Nainen ja mies teatterin lavalla näyttelemässä
Linda Wiklund ja Heikki Nousiainen Mielensäpahoittajan miniässä. Näytelmä esitetään myöhemmin myös Aleksanterin teatterissa.Tiina Kokko / Yle

Riihimäen Teatteri siirtyi viime joulukuussa sinetöidyllä kaupalla helsinkiläisen Bulevardin teatteriyhdistyksen alaisuuteen. Yhdistys pyörittää myös Aleksanterin teatteria.

Uusi omistaja ja Riihimäen kaupungin tuen väheneminen tiesi teatterin arkeen isoja muutoksia. Muun muassa viisi teatterin henkilökuntaan kuuluvaa sai lopputilin.

Riihimäen Teatterin viime kevään ohjelmisto oli vielä "vanhan" teatterin käsialaa. Tästä syksystä lähtien edetään uusin voimin. Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Simo Jokinen sanoo, että syyskausi antaa viitteitä tulevasta: mikä riihimäkeläisiä kiinnostaa, mikä ei.

– Sanoisin, että kuukauden parin päästä me olemme paljon viisaampia, mutta koko ajan tehdään jo ensi kevättä. Suunnitelmat sen suhteen ovat jo kohtuullisen pitkällä, mutta tässä opitaan ja seuraillaan.

Riihimäkeläisiä taiteilijoita ei unohdeta

Riihimäen Teatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta oli torstaina. Mielensäpahoittajan miniä toi Riihimäen teatterin lavalle Heikki Nousiaisen ja Linda Wiklundin. Lokakuussa saa ensi-iltansa toinen komedia, nimeltään Pomo.

Simo Jokinen sanoo, että tarkoituksena on käyttää mahdollisimman paljon myös riihimäkeläisiä taiteilijoita esityksissä. Omaa vakituista taiteellista henkilökuntaa teatterilla ei ole taiteellista johtajaa, Olga Horilaa lukuun ottamatta.

– Hän rakentelee koko ajan suhteita ja kytköksiä, että pystyttäisiin mahdollisimman paljon käyttämään riihimäkeläisiä, koska tämä on kulttuurikaupunki ja täällä asuu aika paljon erittäin taitavia niin näyttelijöitä kuin muitakin taiteellista henkilöitä, Jokinen huomauttaa.