Poliisi on varautunut suureen joukkotappeluun pääkaupunkiseudulla: nujakassa jopa useita kymmeniä nuoria

Poliisi on saanut useita vihjeitä perjantai illaksi kaavaillusta nuorten joukkotappelusta.

Joukkotappelu
polisbil på liten väg
Poliisilla on saamiensa vihjeiden perustella tieto paikasta tai paikoista, joilla yhteenottoja voisi tapahtua.Hedvig Sandell / Yle

Helsingin poliisi on saanut vihjeitä, joiden mukaan pääkaupunkiseudulle viriteltäisiin perjantai-illaksi suurta nuorten joukkotappelua. Poliisin mukaan tappeluun voisi osallistua jopa useita kymmeniä nuoria.

Poliisi ei halua kommentoida mahdollisen tappelun syitä tarkasti.

– Nuorten kohdalla on usein kyse eri asuinalueiden tai eri koulua käyvien joukkojen välisistä nujakoista, Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinonen sanoo.

Poliisin mukaan nuorten väliset isommat yhteenotot tapahtuvat usein lähellä koulujen alkua tai loppua. Hieman vastaavanlainen uhkatilanne oli myös viime viikolla, mutta poliisi oli silloin paikalla, eikä mitään vakavaa ehtinyt tapahtua.

Poliisilla on saamiensa vihjeiden perustella tieto paikasta tai paikoista, joilla yhteenottoja voisi tapahtua. Poliisi on vihjeiden perusteella lisännyt läsnäoloaan epäillyillä alueilla Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

– Olemme varautuneet näiden vihjeiden perustella, Heinonen sanoo.

Poliisi vetoaa vanhempiin: "Katsokaa nyt nuorten perään"

Poliisi toivoo, että vanhemmat katsoisivat nyt tarkemmin lastensa perään.

– Olisi tärkeää keskustella nuorten kanssa siitä, että kaikki tappelut ovat hyvin vakavia asioita. Suurissa joukoissa voi sattua myös suuria vahinkoja, Heinonen sanoo.

Poliisi muistuttaa, että sivullisten on syytä pysytellä kaukana nujakoista, koska ne voivat olla vaaraksi myös ohikulkijoille.

–Ei näihin mitään katsomoa kaivata, ja nehän voivat vain innostaa entisestään nuoria, Heinonen toteaa.