Poliisi tuli yliajetuksi valvoessaan liikennettä Porvoossa – tapausta tutkitaan, mutta kyseessä tuskin on tahallinen teko

Tutkinnan rikosnimikkeet ovat tällä hetkellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä vammantuottamus.

Poliisi haluaisi poistaa nimet virkapuvusta, jotta maalittaminen vaikeutuisi. Kuva: Marja Väänänen / Yle

Poliisi on jäänyt perjantai-iltana auton alle liikennevalvontatehtävän yhteydessä Porvoossa, kertoi Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä. Epäilty kuski on poliisin hallussa.

Loukkaantunut poliisi on toimitettu sairaalaan.

Helsingin poliisi tiedotti lauantaiaamuna, että yöllisen yliajon tapahtumat ovat siirtyneet tutkintaan Helsingin poliisilaitokselle. Samalla poliisi kertoi tutkinnan olevan vasta alkuvaiheessa.

– Tutkimme muun muassa tapahtumien tarkkaa kulkua. Tällä hetkellä nimikkeet ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä vammantuottamus, mutta ne voivat vielä muuttua. Kuljettajan ei epäillä olleen päihteiden vaikutuksen alaisena, sanoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Ilmoitustietojen perusteella auto on ajanut huomattavaa ylinopeutta ja ehtinyt jarruttaa vähän ennen törmäystä. Tässä vaiheessa ei vaikuta siltä, että poliisia olisi haluttu vahingoittaa tahallisesti.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää heti, kun se on mahdollista.