Demokraattien Beto O'Rourke ehdotti rynnäkköaseiden takavarikkoa, sai heti tappouhkauksen republikaanipoliitikolta

Aseiden omistajien mukaan Yhdysvaltain perustuslaki suojelee yksiselitteisesti kansalaisten oikeutta omistaa haluamiaan aseita.

Yhdysvaltain republikaaninen puolue
Beto O'Rourke ilmoitti torstaina lähtevänsä mukaan demokraattien presidenttikisaan. Tässä hän El Pasossa senaattorikampanjansa aikaan marraskuussa 2018.
Useat demokraattiehdokkaat kannattavat lisärajoituksia aseiden hankintaan, mutta vain O'Rourke on ehdottanut miljoonien rynnäkkökiväärien pakkotakavarikkoa.Larry W. Smith / EPA

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Beto O'Rourke sai tappouhkauksen republikaanipoliitikolta sen jälkeen kun hän oli sanonut kannattavansa rynnäkkökiväärien pakollista takavarikointia. Rynnäkkökivääreillä on tehty viime aikoina lukuisia joukkoampumisia Yhdysvalloissa.

– Rynnäkkökiväärini on valmiina sinua varten, Texasin osavaltion edustajainhuoneeseen kuuluva Briscoe Cain kirjoitti Twitterissä.

O'Rourke vastasi nopeasti.

– Tämä on tappouhkaus. Sinun ei, eikä kenenkään muunkaan, selvästi tulisi omistaa rynnäkkökivääriä, O'Rourke vastasi.

Useat demokraattiehdokkaat kannattavat lisärajoituksia aseiden hankintaan, mutta vain O'Rourke on ehdottanut miljoonien rynnäkkökiväärien pakkotakavarikkoa.

Aseiden omistajien mukaan Yhdysvaltain perustuslaki suojelee yksiselitteisesti kansalaisten oikeutta omistaa haluamiaan aseita.