Hyppää sisältöön

Nuori mies kuoli rajussa ulosajossa Karviassa – toinen autossa ollut loukkaantui, ei tiedossa kumpi ajoi

Auto katkaisi valaisinpylvään ja puun.

Kyydissä oli myös toinen mies, joka onnistui pääsemään pois autosta ja kuljetettiin sairaalahoitoon. Kuvituskuva. Kuva: Katja Halinen / Yle

Yksi ihminen on kuollut ulosajossa Karviassa Satakunnassa, kertoo pelastuslaitos.

Onnettomuus sattui Karvian keskustan pohjoispuolella neljän aikaan aamuyöllä. Ulosajo oli raju, ja auto katkaisi valaisinpylvään ja puun. Auto murskaantui törmäyksessä täysin.

– Nopealla silmäyksellä arvioiden voi sanoa, että vauhtia on ollut reilusti, kertoi päivystävä palomestari Joni Salo STT:lle.

Autossa oli kaksi miestä, joista toinen, vuonna 2000 syntynyt, kuoli heti. Toinen, vuonna 1999 syntynyt, oli päässyt ulos autosta ja kävellyt läheiselle talolle pyytämään apua. Talon asukas teki hätäilmoituksen.

Loukkaantunut kuljetettiin sairaalahoitoon.

– Hän lähti sairaalaan tutkittavaksi, mutta ainakin kävelykuntoisena hän oli tähän läheiseen taloon itsensä saanut, Salo sanoo.

Myöhemmin poliisi tiedotti (siirryt toiseen palveluun), että nuorten miesten käyttämä henkilöauto ajoi Sarvelantietä Karvian keskustasta pohjoisen suuntaan huomattavalla ylinopeudella. Alueen nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa.

Pelastuslaitoksen tiedossa ei vielä ollut, kumpi miehistä oli ajanut autoa.

Tie oli hetken aikaa poikki, mutta viiden jälkeen pelastuslaitos kertoi, että liikenne paikalla kulkee ohjatusti.