1. yle.fi
  2. Uutiset

Näyttelijä Felicity Huffmanille kahden viikon vankilatuomio yliopistojen sisäänpääsyyn liittyvässä huijaus- ja lahjontaskandaalissa

Huffman on ensimmäinen skandaalin tiimoilta tuomion saanut.

Felicity Huffman
Näyttelijä Felicity Huffman ja hänen miehensä näyttelijä  William H Macey saapuivat oikeudenkäyntiin Bostonissa 13. syyskuuta 2019.
Näyttelijä Felicity Huffman ja hänen miehensä näyttelijä William H Macey saapuivat oikeudenkäyntiin Bostonissa 13. syyskuuta 2019.CJ Gunther / Epa

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Felicity Huffman on saanut 14 päivän vankilatuomion osallisuudesta laajamittaiseen huijaus- ja lahjontaskandaaliin.

Huffmanille määrättiin myös maksamaan 30 000 dollarin eli noin 27 000 euron arvoiset sakot. Tuomio jatkuu vankeusajan jälkeen ehdonalaisena vuoden ajan. Näyttelijän tulee myös suorittaa 250 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Näyttelijä vapautettiin perjantaina tuomionluvun jälkeen. Hänen on määrä suorittaa vankilatuomionsa lokakuussa.

Maksoi tyttärensä tasokokeen vääristelystä

Muun muassa Täydelliset naiset -tv-sarjassa näytellyt Huffman myönsi syyllisyytensä toukokuussa. Tuolloin hän kertoi maksaneensa 15 000 dollaria siitä, että hänen tyttärensä SAT-tasokokeen vastauksia korjataan salaa oikeiksi (siirryt toiseen palveluun).

Varakkaat vanhemmat ovat maksaneet eliittiyliopistoille yhteensä 25 miljoonan dollarin edestä lahjuksia, jotta heidän lapsensa varmistaisivat paikkansa yliopistoissa. Kaikkiaan syytettyjä on 51. Huffman on heistä ensimmäinen tuomion saanut.

Huffmanin tytär ei tiennyt tapauksesta ennen kuin hänen äitinsä pidätettiin maaliskuussa. Tytär hyväksyttiin huippuyliopistoon, mutta oikeuden dokumenteissa nimeämättömäksi jätetty yliopisto perui hänen opiskelupaikkansa sen jälkeen kun kohu tuli ilmi.

Lue myös:

Näyttelijä Felicity Huffman myönsi oikeudessa syyllistyneensä lahjontaan

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi