1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. venepalot

Lehdet: Kalifornian 34 uhria vaatineessa venepalossa kuoli suomalaismies

Tutkintaraportin mukaan koko miehistö nukkui, kun sukeltajia kuljettaneella aluksella syttyi raju tulipalo

venepalot
Liekeissä oleva alus pimeällä merellä.
Palokunnan ottama valokuva tuleen syttyneestä Conception-aluksesta. Santa Barbara Coynty Fire / EPA

Kalifornian viimeviikkoisessa venepalossa kuoli suomalaismies. Ilkka (siirryt toiseen palveluun) ja Pohjalainen (siirryt toiseen palveluun) kertoivat, että yksi uhreista oli Lapualta kotoisin ollut suomalaismies. 34 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo.

Suomalaismies oli asunut Yhdysvalloissa ainakin 20 vuotta ja tehnyt pitkän uran Piilaaksossa. Hän oli aiemmin Nokian palveluksessa.

Turmaa tutkiva Santa Barbaran poliisi kertoi Facebookissa lauantaina, että kaikki turman uhrit on tunnistettu. Poliisi julkaisi uhreista nimilistan, jolla on yksi suomalainen nimi.

Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että alustavan onnettomuustutkintaraportin mukaan kaikki kuusi miehistön jäsentä olivat nukkumassa palon syttyessä. Yhdysvaltojen hallinnon turvallisuusviranomainen kommentoi Los Angeles Times -lehdelle aluksen olleen sen kokoinen, että lain mukaan siellä olisi pitänyt olla yövahti.

Raportin mukaan yksi miehistön jäsenistä teki hälytyksen herättyään meluun ja nähtyään tulipalon. Miehistö yritti pelastaa alakannella nukkuneita 33:a matkustajaa ja yhtä miehistön jäsentä siinä onnistumatta.

Lue lisää:

Kalifornian tuhoisa venepalo: Kaikki miehistön jäsenet olivat nukkumassa palon syttyessä

Syntymäpäiviä juhlinut viisihenkinen perhe ja koululaisia – tämä tiedetään Kalifornian venepalon uhreista

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi