1. yle.fi
  2. Uutiset

Uhanalaisten lajien suojelulle takaisku – metsästäjä sai Yhdysvalloissa maahantuontiluvan muun muassa leijonan kallolle ja kynsille

Leijonanosien tuonti Tansaniasta on aiemmin kielletty suojeluasetuksella.

metsästysmuistot
Urosleijona Serengetin kansallispuistossa Tansaniassa Itä-Afrikassa. Arkistokuva.
Urosleijona Serengetin kansallispuistossa Tansaniassa Itä-Afrikassa. Arkistokuva.AOP

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto on antanut floridalaismiehelle luvan tuoda Tansaniassa metsästämänsä leijonan osia Yhdysvaltoihin. Metsästäjä saa nyt tuoda leijonan kynnet, hampaat, kallon ja nahan metsästysmuistoina.

Kyseessä on ensimmäinen kerta (siirryt toiseen palveluun) kun leijonanosien tuonti Tansaniasta Yhdysvaltoihin sallitaan sen jälkeen kun se kiellettiin uhanalaisten lajien suojeluasetuksessa, kertoo CNN.

Hallinto on ehdottanut muutoksia uhanalaisten lajien suojeluasetukseen jo vuosi sitten.

Ympäristöjärjestöt ovat huolissaan päätöksestä, sillä sen pelätään avaavan oven muidenkin uhanalaisten eläinten osien tuonnille Yhdysvaltoihin.

The Guardian -lehden tietojen mukaan metsästäjää asiassa edustanut asianajaja istuu myös Trumpin hallinnon villieläinten suojelusta vastaavassa neuvostossa (siirryt toiseen palveluun). Toimielin on lehden mukaan niittänyt kyseenalaista mainetta metsästysmuistojen edistäjänä.

Sarvikuono Etoshan kansallispuistossa Namibiassa.
Sarvikuono Etoshan kansallispuistossa Namibiassa.AOP

Aiemmin tässä kuussa michiganilainen villieläinten metsästäjä sai luvan maahantuoda uhanalaisen sarvikuonon nahan, kallon ja sarvet (siirryt toiseen palveluun). Metsästäjä oli maksanut villieläinten suojelujärjestölle satoja tuhansia dollareita (siirryt toiseen palveluun) luvasta ampua sarvikuonon kansallispuistossa Namibiassa.

Trumpin hallinnon arvioidaan myös suunnittelevan muiden uhanalaisten eläinten, kuten norsujen, (siirryt toiseen palveluun) tuonnin Tansaniasta.

Lue myös:

Monet eläinlajit saavat uutta suojelua – Norsujen, kirahvien, saukkojen ja kilpikonnien kauppaa aletaan säädellä tiukasti

Uhanalainen tiikeri on Aasiassa yhä himoittua kauppatavaraa: Salakuljetettuja tiikereitä löytyy 120 vuodessa, ja se on vasta jäävuoren huippu

Etelä-Afrikassa metsästäjä saa rahalla haluamansa saaliin – kirahvi kaatuu tuhansilla euroilla ja sarvikuono kymmenillätuhansilla

Salametsästäjät päätyivät leijonien kitaan Etelä-Afrikassa – jäljelle jäivät vain kiväärit ja saappaat

Lue seuraavaksi