Suomussalmi myy vanhoja rakennuksiaan pilkkahinnalla

Nivan entisen koulun pohjahinta on vaatimaton 38 000 euroa.

Suomussalmen kunnan vanhat kiinteistöt vaihtavat omistajaa pikkurahalla. Kuvituskuva. Kuva: Emilia Malin / Yle

Suomussalmen kunta on päättänyt myydä Nivan koulun ja Oilolan-vanhan kiinteistön. Lisäksi Suomussalmen Vuokratalojen Vaarannivalla sijaitsevasta rivitalosta aiotaan luopua. Kohteet laitetaan myyntiin Huutokaupat.com -sivustolle. (siirryt toiseen palveluun)

Nivan koulun pohjahinta on 38 000 euroa, Oilola ja rivitalo myydään ilman pohjahintaa.

– Todennäköisesti kohteiden myynti on tappiollinen, mutta säästöjä tulee tulevien vuosien osalta muun muassa huolto- ja ylläpitokustannuksista, tekninen johtaja Niina Kinnunen sanoo.

Myyntiin on syynä yksinkertaisesti se, ettei tiloille ole enää käyttöä. Myynnistä tulee selvää säästöä, sillä pelkästään Nivan koulun ja Oilolan ylläpitokustannukset ovat noin 50 000 euroa vuodessa.

– Olisi suotavaa, että kaikki kunnan hoidettavana olevat kiinteistöt saataisiin myytyä Vaarannivasta, niin ei olisi tarpeen tehdä muun muassa huoltokäyntejä.

Näiden tilojen lisäksi Suomussalmella on omistuksessaan useita kohteita, jotka joko puretaan tai laitetaan julkiseen myyntiin. Kunta on perustanut rakennuskannan selvitysryhmän, joka käy kaikki kunnan ja vuokratalojen rakennukset läpi.

– Yhtenä tavoitteena on, että meillä olisi taloudelliset edellytykset pitää kunnossa jäljelle jäävät kohteet. Tällä hetkellä ei ole mahdollista toteuttaa kaikkia korjaustoimenpiteitä tai peruskorjauksia ja siten korjausvelan määrä kasvaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)